In general prajelile, sosurile, pastele, carnea grasa, galbenusul de ou, untul, sau produselele lactate cu concentratie mare de grasimi...
Bună.
Toate alimentele care conțin grăsimi: carne de porc, mezelurile grele, brânzeturile și lactatele grase, sosurile, maioneza, dulciurile, tocături, prăjeli, conserve de carne, etc.
Consumă ceai de păpădie, elimină colesterolul în cantități industriale, nuci-alune-semințe-fistic (conțin uleiuri volatile benefice organismului, au colesterol sănătos), ulei de măsline.
Sănătate.
Pa, pa.
Orice prajeala, tocatura, carnea grasa (se permite pieptul de pui si carnea slaba de peste doar la gratar sau fiarta/inabusita), branzeturile si lactatele nedegresate, oulae (maxim doua pe saptamana, fierte), conservele de carne, mezelurile de orice fel, dulciurile concentrate, sucurile indulcite.
Evita toate alimentele care au un continut mare de grasimi (prajelile, carnea de porc, creierul, ficatul, mezelurile, smantana, untul, branzeturile grase, sosurile, pastele, maioneza, conservele, dulciurile, sucurile acidulate...Consuma multe legume, salate, frigarui din piept de pui cu legume la gratar, ciuperci la gratar, carne de pui sau curcan fara piele (fiarta sau gratar), peste slab (fiert sau gratar ), multe salate, lactate degresate, fructe, sucuri naturale de fructe pregatite acasa...
Colesterolul este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate alimentele de origine animala. El este transportat prin intermediul sangelui in asociatii moleculare cu proteinele (lipoproteine). Colesterolul alimentar provine in exclusivitate din produse animale: galbenusul de ou, produse lactate nedegresate, carne, untura si slanina. Deci nu prajeli, nu grasimi, nu galbenus de ou, nu mezeluri.
AnneM123 întreabă:
anonim_4396 întreabă: