anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

CARE SUNT MANCARURILE SPECIFIC ROMANESTI? ca sarmalutele, mamaliga si ciorba stim ca nu sunt.prima este greceasca si celelalte doua arabesti.

Răspuns Câştigător
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Bors de urzici, bors de loboda, ciorba de burta, varza calita, oua romanesti(ochiuri in apa), stufat de miel, urzici cu usturoi, cu hrean, saramura de peste, salata de sfecla cu hrean, telina cu maioneza, trandafiri moldovenesti, carnati de Plescoi, caltabosi, placinte poale-n brau si altele in functie de specificul zonei in care locuim.

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bulzul mi se pare mie a fi o mancare specific romaneasca. Si ciorba acrita cu zeama de varza, corcoduse sau lapte acru. Ciorbe se mai fac si in alte tari, dar nu seamana deloc cu a noastra.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Faptul ca noi am introdus in mici carne de porc, pe care turcii n-o consuma, nu-i face alta mancare. Micii nu sunt ai nostri, chiar daca unii se prefac ca sunt. Dar asta nu e o chestie de orgoliu, ce daca nu avem prea multe mancaruri specifice? Pana la urma mancarea romaneasca ne place mai mult noua, oricat ne-am lauda, majoritatea celor veniti din strainatate nu o apreciaza (e prea grasa, cu prea multa carne de porc si saraca in legume). Imi amintesc ca am vazut multe comentarii privind un occidental care venise in Romania sa faca un reportaj si fusese dus la un restaurant asa zis traditional din Bucuresti. Ii dadusera acolo purcel de lapte si nu mai stiu eu ce minunatii, dar omului nu ii placuse. Mancarea a fost prea grea, prea grasa, prea indigesta pentru el. Si ce daca? Noi mancam ce ne place, altii mananca ce le place lor. Nu e nimic de orgoliu ranit aici.

| elena a răspuns:

Bors cu fasole, tochitura, placinta cu mere...

mlm
| mlm a răspuns:

Placintele sint tipice romanesti, cozonac, drob de miel, micii sint tot tipici romanesti, ciorbele noastre acrite cu bors de putina, cred ca asta este destul de romanesc.

mlm
| mlm a răspuns:

Cind vb de mici vorbeam de micii nostri romanesti, ai turcilor au alta compozitie, am mancat si nu sint ca ai nostri, si de placinte ziceam de cele cu branza, poale in brau si de varzari.Nu ma pot contrazice dar cu siguranta au si alte popoare ceea ce avem noi numai ca difera compozitia chimica.De exemplu eu am vazut in Germania si Italia pasta de mici si scria pe punga produs tipic romanesc.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Hmm...nu prea stiu...singurul de care stiam ca este dupa reteta romaneasca inregistrata la OSIM sunt Salamul de Sibiu(care este din categoria mezeluri). poate altii stiu mai multe... o sa mai vizitez si eu intrebarea asta.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Corect ''este Salamul de Sibiu''-nu mai merg editate rasp.
Scuze de greseala.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Fasolea cu carne si carnati de porc afumati, facuti in casa.
Spor!

| Sara2 a răspuns:

Aperitive

Vărzar

* Aluat din 500 - 700 g de făină, cu apă, sare, drojdie (diluată iniţial în apă călduţă) şi 2 - 3 linguri de ulei
* Umplutura:
o 500 g foi de spanac congelat (sau 2 kg de spanac verde) se opăreşte
o o legătură de mărar verde
o o legătură de ceapă verde
o 2 - 3 linguri de ulei
o piper şi sare după gustă
o 300 - 400 de grame de brânză de burduf (sau brânză sărată)
* Pregătirea:
o după ce s-a scurs zeama din spanacul opărit, ceapa se prăjeşte împreună cu spanacul şi mărarul tăiate mărunt, se lasă să se răcească şi să se scurgă. După care se adaugă şi se amestecă cu brânza fărămiţată.
o Se întinde o parte din aluat pe fundul tipsiei se pune pe un strat umplutura şi se acoperă cu un strat format din restul de aluat. Pentru a evita formarea băşicilor se va înţepa aluatul pe alocuri cu furculiţa, după care se unge cu ulei.

Se pune la cuptor la ca. 200 °C ca. un timp de 15 - 20 minute

* Important: să se folosească numai foile de spanac fără tulpină
Supe, ciorbe, salate

| hugin a răspuns:

Coliva. Asta o mancau si dacii. dar fara bombonele happy

| Selena a răspuns:

Tochitura

| sigmanet a răspuns:

Orice mancare facuta in Romania, este cu specific romanesc. Este facuta de romani. Ca originalitatea lor nu este romaneasca asta e partea a doua. Sarmalutele in voi de varza cu magalicuta este ceva traditional romanesc.

| elinea a răspuns:

Bors cu cartofi drese cu zer ramas de la branza, este una din mancarurile autentice romanesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Micii si placintele sunt traditionale turcesti, de altfel pasta de mici la origine se numeste kebap.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ciorba de burta, varza"a la cluj", coliva, pestele prajit in faina de malai, piftia(racituri)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sarmale, bors, lobada, urzici,



| cipri a răspuns:

Colesa cu branza laughing)) (cole cu bra cu la)big grinbig grinbig grin