Buna, parerea mea secretul lor este ca combina cele 5 gusturi esentiale:dulce, acrisor, picant, sarat si amarui si folosesc acele arome, plante si vietati acvatice, specifice Thailandei. Orezul este servit la ei in loc de paine, iar saramura de peste, zeama de lamaie verde usturoiul si ardeiul iute sint pentru ei condimentele de baza.
Ca si in orice bucatarie: ansamblu de gust bun, varietate de gusturi la servire (consumatorul isi combina ingredientele dupa plac), componente/gusturi/mod de servire "exotice" omului european si nord-american etc...
In bucataria thai se folosesc plantele aromatice, orezul, curry, chilli si fructele exotice.au combinatii destul de stranii pentru noi, europenii, obisnuiesc sa manance papaya proaspata cu sos de chilli, pepene rosu cu otet, grep-fruit stropit cu otet si sare pentru a indulci"amareala"fructelor, plantele aromatice pe care le folosesc nu sunt prea comune in romania.amestecul de plante aromatice si zarzavaturi cu sosuri foarte picante. iar thailandezii sunt cei care folosesc mai des carne de pisica si caine si nu chinezii(care o folosesc in proportie mai mica decat thailandezii
anonim_4396 întreabă:
lyllyanya95 întreabă:
Niki_Heo_1989 întreabă: