In ordine: peşte, pui, vanat. Ai insa grija, intre un peste de crescatorie si unul oceanic este de preferat cel oceanic din cauza ca e mai slab si in plus e mai putin poluat decat cel de crescatorie. Baltile in care se fac crescatorii de peste pot avea infiltratii de toxine de la panza freatica ce vine din zone industriale.
Pestele s-a dovedit a fi cea mai buna carne pentru om, intrucat, oricum ar fi omorat, in corpul lui nu apar toxine daunatoare, pentru ca pestele nu cunoaste spaima.
Studiile facute in Germania, pe timpul lui Hitler, care au vrut sa verifice ce diferenta exista intre carnea "cuser" a evreilor si carnea normala, au scos la iveala o concluzie terifianta: animalele omorate in mod brutal se sperie ingrozitor si corpul lor se umple de toxine, otravitoare pentru om.
Dimpotriva, daca animalul moare linistit, ca si cand ar adormi, fara sa se teama, carnea lui nu contine toxinele respective si este mult mai sanatoasa. Se spune ca Hitler, cand a aflat acest rezultat, a dat cu dosarele de pamant. A doua zi insa a ordonat conceperea unor procedee de sacrificare a vitelor, care sa evite spaima atat de otravitoare pentru noi.
Iisus Hristos le recomanda tuturor fructele naturii, dar le-a dat oamenilor si peste, paine sau vin. Iar stiinta confirma pe deplin acest regim alimentar. Conform ultimelor studii, cel mai bun regim alimentar este fundamentat pe cereale, fructe si carne de peste, iar dintre bauturi se recomanda mai ales vinul rosu (contine mai putini metabisulfiti).
Carnea cea mai sanatoasa, care poate fi consumata de cei sanatosi, de bolnavi, de cei care sunt la dieta, este carnea de pui (pui de tara nu umplut cu chimicale) si pestele.
Am spus carne de pui, nu de pasare, pentru ca pasare este si gasca si rata care au o carne grea si nu este indicata la bolnavi si nici la cei care tin regim (dieta de slabit)
Vanatul este o carne grea, de acea inainte sa fie gatita se tine la macerat 12-24 de ore, pentru fragezire, si in general nu este indicata la cei care sufera de boli de ficat.
De porc, se stie ca are cele mai multe contraindicatii.In orice boala niciodata un medic nu iti va spune sa consumi carne de porc, si tot timpul chiar si cei sanatosi sunt sfatuiti sa evite carnea de porc.
De oaie-este o carne grea, care se digera greu.
Carnea de curcan si vita este buna, dar daca se tine regim se va evita curcanul, pentru ca are o carne destul de grasa.
Deci puiul si pestele raman cele mai sanatoase, pentru orice varsta cred eu.
Dupa peste, una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne este cea de curcan. Specialiştii îţi recomandă să consumi în special pieptul de curcan, deoarece conţine cele mai puţine grăsimi, apoi pulpele. Cele mai nesanatoase si grele sunt carnea de miel, porc si vanat.
Cea mai sanatoasa carne este cea de peste... insa cea mai gustoasa carne este cea de iepure. Nu prea se gaseste pe piata dar daca cauti in mai multe locuri sigur gasesti, eu am o mini-crescatorie si chiar merita. Cine mananca prima data carne de iepure sigur nu se mai lasa
Eu consider ca pestele(dar NU din crescatorie) si vanatul sunt cele mai sanatoase
anonim_4396 întreabă: