Prin fierbere, cu siguranta.insa este recomandat si gratarul in prepararea carnii.eu cand am avut anemie, doctorul mi-a recomandat sa mananc carne la gratar pentru ca aveam lipsa de fier in sange.
Gatitul umed (la abur, prin fierbere, sosuri) creste digerabilitatea proteinelor, in timp ce caldura uscata (gratar) le face mai greu de digerat.
Se pune carnea la fiert in apa clocotita daca vreti ca substantele nutritive sa ramana in ea; doar la ciorba se foloseste apa rece.
Raspunsul final prin fierbere, desi si la gratar cu capac se ard toate impuritatile(grasime), dar cel mai gustos ies la gratar, ca doar nu o sa fierb acum micii? Au aparut niste aparate in care bagi carnea si se face la abur.Sunt super bune, pentru ca isi pastreaza totate vitaminele si ies in sos propriu.'''''''''set de vase cu abur'''''''''' Sunt supraetajate, au trei etaje si poti sa pui:legume, carne, peste, porumb, sunt excelente si nici nu sunt prea scumpe.
Fierbere si la gratar. Ambele modur de preparare este sanatos. Nu prajit, nu grasimi
Carnea de porc este grea oricum o prepari. dar prefera mai bine gratarul deoarece grasimea se topeste si iere din carne in schimb la fiert aceasta intra in fibra asa ca ramine sa alegi tu