1. Protectie pentru par
Extrem de util impotriva soarelui si a smogului, dar si impotriva firelor inspicate, este masajul saptamanal al scalpului cu ulei de masline. Asadar, dupa ce ti-ai spalat parul, frectioneaza-l cu pretiosul ulei. Lasa-l sa actioneze 2-3 ore, iar apoi spala-te din nou bine-bine pe cap, pentru a degresa. Tratamentul e valabil doar daca nu ai parul foarte gras.
2. Hidratant pentru corp
Poti aplica uleiul de masline direct pe partile uscate ale corpului tau si nu doar pe coate si genunchi. Chiar si coapsele si posteriorul sufera din cauza uscarii pielii. Asadar, dupa baie si un pic gomaj, "unge" delicat zonele respective.
3. Demachiant
Ti s-a terminat laptele demachiant? Uleiul de masline iti va fi de folos, si in acest caz. Aplica putin ulei pe un tampon si sterge bine machiajul. Pelicula ramasa iti va proteja si hrani fata toata noaptea.
4. Contur de ochi
Amesteca doar cateva picaturi de ulei de masline cu un pic de vitamina E (gasesti la farmacie) si apoi aplica solutia obtinuta pe pielea delicata din jurul ochiului. Las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa calduta.
5. Cuticule uscate
Inmoaie-ti varful degetelor intr-un bol cu ulei de masline, iar apoi vei reusi sa indepartezi cuticulele mult mai usor. Vrei ca in acelasi timp sa albesti si degetele si sa-ti intaresti unghiile? Adauga in bol si cateva picaturi de lamaie.
6. Buze
Ai buzele uscate sau crapate si nici un "remediu" special in casa? Nu dispera! Plimba-ti degetul inmuiat in ulei de masline pe toata suprafata lor. Vei fi uimita cat de catifelate si de moi vor ramane...
7. Antirid
Amesteca doua picaturi de ulei de masline in masca ta obisnuita hidratanta, aplic-o pe fata si las-o sa actioneze. Dupa ce o vei indeparta, vei putea observa efectul uleiului. Si unde mai pui ca nu vei observa nici o urma "unsuroasa"...
De masline. Cel de porumb are foarte mult colesterol, la fel cel de palmier. Cel de masline sa fie extra virgin (adica neprelucrat) si presat la rece. Prin incalzire isi pierde proprietatile. De asemenea, nu il folosesti la prajit; doar la salate si calit usor (impreuna cu apa).
Cel de masline si cel din samburi de struguri(l am incercat si e f bun) si din cate stiu si sanatos.
@psiholoaga: uleiurile vegetale nu contin colesterol. aceasta e o grasime pur animala. nu voiam sa fiu impertinent dar era necesara completarea.
Mea culpa, hashe. Ai dreptate: uleiul de palmier contine grasimi saturate care cresc nivelul colesterolului din sange.
Cel mai sanatos este uleiul de floarea soarelui cu soia pentru-ca este mai eftin.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: