E sanatoasa si gustoasa. Noi romanii nu suntem foarte obisnuiti cu ea insa daca stai in Franta, Germania sau Belgia o sa devii fanul acestor specialitati.
Branza cu mucegai e o sursa de calciu, proteine vitamine B si A si zinc. Branza cu mucegai albastru, gen Roquefort are un continut ridicat de grasimi si sodiu si deci trebuie consumata cu moderatie.
Branza cu mucegai alb, brie, contine vit A, E, K, B, calciu, magneziu, sodiu, zinc, seleniu.
Nu e vorba de orice gen de mucegai. Vorbim de culturi atent selectionate.
Sa nu uitam ca antibioticele la origine au provenit din mucegaiuri, spre ex penicilina.
Am consumat astfel de branza in Franta, Belgia, si Germania. Este foarte buna (bineinteles, gusturile nu se discuta). Branza "Brie", sau "Roquefort", nu m-a dezamagit vreodata
Pentru cultura generala a celor care vorbesc aiurea, iti spun ca mucegaiul nu este nociv organismului, decat atunci cand sunt inhalati sporii acestuia, iar sporii ajung in plamani.
Procesul de fabricare a acestui tip de branza este unul riguros, unul care nu lasa loc dubiilor.
Eu unul, prefer "Roquefort" si "Cabrales" (rar, doar cand am bani)
Buna am citit pe un forum despre branza cu mucegai. si spuneau ca au incercat, ca le.au placut. si ca nu s.a intamplat nimic [ pana in mom. de fata ] . spuneau ca in Franta exista tot soiul de branzeturi. si in special o prefera pe acesta.
Cred ca oamneii [ in numar atat de mare ] nu ar consuma ceva ce nu ar fi sanatos.
Bine-inteles ca exista si exceptii :d
Prima impresie conteaza. [ sau mai bine zis. prima incercare ]
Baftaa! ^^
Eu am mancat in spania dar nu mi-a placut
sunt multi care o consuma si nicidecum nu e nociva
orc annabelle a spus cam tot