Este cunoscut faptul ca omul nu poate trai fara apa. In scopul de a satisface nevoile de apa ale omului se cauta inlocuirea partiala a acesteia cu produse care contin proportii mari de apa. Totodata, se urmareste ca aceste produse sa fie si o cale prin care sa se introduca in corpul omenesc si unele substante necesare alimentatiei rationale, pentru sanatatea omului. Sucurile de fructe sunt produse usor digerabile ce pot sa aiba o actiune stimulativa, fortifianta, antitoxica, diuretica si au proprietati igienice remarcabile.
Cateva dintre efectele sucurilor de fructe:
- sucul de afine este recomandat in caz de deranjamente stomacale sau in cazul bolilor care afecteaza vederea
- sucul de coacaze rosii se recomanda in cazul afectiunilor renale si hepatice
- sucul de mere este calmant al sistemului nervos, stimuleaza metabolismul si este un aliment potrivit pentru cei care depun efoturi intelectuale
- sucul de visine este excelent ca bautura calda in cazul racelilor
Bauturile racoritoare sunt de mai multe feluri. Va recomandam sa le incercati si pe cele cu lapte. Se folsoeste in general lapte degresat rece, dar nu foarte rece pentru ca nu i se mai distinge gustul. Astfel laptele se poate amesteca cu sucuri, siropuri de fructe, miere, inghetata, frisca.
Este recomandat sa-l consumati imediat si sa nu il lasati de pe o zi pe alta. Si cateva retete care merita sa fie incercate:
- Amestecati sucul de la o lamaie cu 50 ml sirop de fructe si cu 300 ml de lapte. Serviti rece.
- Amestecati 30 g sirop de zmeura cu 300 ml de kefir. Pe deasupra se presara scortisoara.
- Intr-un pahar puneti 50 g de inghetata, 125 ml de lapte si 30 ml suc de fructe. Se amesteca foarte usor si se consuma pe masura ce se topeste inghetata.
Stiti ce este flip? Este o bautura care contine galbenus de ou bine batut, zeama si coaja de lamaie, sucuri de fructe, inghetata, lapte, frisca, nuci, fructe. Se poate combina cu apa minerala. Incearca aceasta combinatie si vei obtine o bautura hranitoare si plina de vitamine.
Recunosc ca zilnic imi pregatesc un suc natural din grepfruit si portocale. Este rapid si extrem de sanatos. Lunar incerc si combinatia mere cu morcovi.
Cand ai pregatit ultima data un suc natural in casa? Incearca si sigur vei simti diferenta dintre unul cumparat si unul cu adevarat proaspat.
Sucul de fructe este sanatos dar e cel mai sanatos sa fie un suc te fructe facut in casa de tine
Este sanatos. mai ales daca e facut de tine. in casa... pentru ca la magazin poate sa scrie ca e 100 % natural si de fapt sa nu fie :-J
Sucurile de fructe sunt sanatoase, hranitoare, pot inlocui cafeaua de dimineata si se recomanda in special la micul dejun. Cu toate acestea, nu orice suc este benefic sanatatii tale. Sunt alegeri mai putin inspirate care, de fapt, au efect contrar celui asteptat, fie pentru ca sunt prea dulci, reci, ori pur si simplu nu iti asigura necesarul de vitamine de care ai nevoie.
Mixurile de fructe sunt poate cele mai nepotrivite alegeri. De regula, aceste produse contin o cantitate foarte mica de suc natural, au multi indulcitori artificiali si contin multe calorii. De aceea, sunt un pericol pentru greutatea ta, glicemia ori tensiunea arteriala.Sucul natural de rodie este o alegere excelenta pentru ca este o sursa sigura de antioxidanti. Este benefic pentru activitatea cerebrala si te poate proteja impotriva cancerului. O alta alegere la fel de buna este sucul de afine, bogat in vitamina C, care face minuni pentru sistemul imunitar slabit.Sucul de cirese poate fi considerat un bun tratament complementar, pentru ca are importante proprietati antiinflamatorii. Poti incerca si sucul de prune, pentru ca este un bun diuretic. Poate cel mai popular suc de fructe este cel de portocale, bogat in vitamina C, D si calciu.Pentru copii, sucul este foarte important pentru ca are multe vitamine, de care ei au nevoie in perioada de dezvoltare. Trebuie sa stii insa ca, pana la varsta de sase ani, medicii nu recomanda mai mult de patru pahare pe zi, iar adolescentilor cel mult opt pahare. Daca le dai mai mult, ei sunt tentati sa reduca consumul de apa, foarte important in fiecare zi.
Incep sa ma irite articolele astea. Sucurile de fructe nu sunt apa vietii fratilor. Daca vreti sa va tratati n-aveti decat sa luati o pastila sau un bisturiu. Si eu prefer sa beau sucuri naturale, dar nu pentru ca ma vindeca de cancer, ci pentru ca imi satisfac setea si au si un gust bun pana la urma.
Suc de fructe inseamna sanatate,
Sanatate inseamna sport,
Sport inseamna faima,
Faima inseamna bani,
Bani inseamna femei,
femei inseamna sex,
Sex inseamna sida,
Sida inseamna moarte
Deci NU MAI BEA SUC DE FRUCTE
Oferta in ceea ce priveste sucurile este foarte bogata la ora actuala. Pentru a-ti mentine starea de sanatate, citeste de fiecare data eticheta produselor pe care le cumperi si alege mereu sucuri naturale care sa nu contina substante nocive sau o cantitate mare de zahar.
Sucurile sunt bune in anumite cantitati
"Pentru o persoana sanatoasa, sunt recomandate doua pahare de suc natural, cate unul la fiecare gustare (400 ml, in total, zilnic)", sustine dr. Luana Sebestyen, medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. "Evident ca aceasta cantitate variaza in functie de necesitatile fiecarei persoane: varsta, sex, probleme de sanatate, greutate etc.", adauga specialistul.
La copii consumul de sucuri de fructe trebuie sa fie mai mic. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, copiii cu varsta cuprinsa intre 1-6 ani au nevoie de pana la 170 ml de suc, iar cei intre 7-18 ani nu au nevoie de mai mult de 350 ml. Cu toate ca in majoritatea cazurilor de obezitate la copii exista o legatura clara intre aceasta problema si consumul sucurilor, totusi cercetarile arata ca sucurile stoarse din fructe nu prezinta niciun pericol daca sunt consumate cu moderatie.
Consumul de sucuri naturale la romani
Potrivit statisticilor, spre deosebire de alti europeni, romanii consuma o cantitate mai mica de suc, astfel incat consumul pe cap de locuitor este undeva la 10 litri. Specialistii spun ca se observa o tendinta in crestere pentru produsele sanatoase obtinute prin proceduri tehnologice avansate care pastreaza calitatea ingredientelor naturale folosite. Astfel, chiar si in vara aceasta, se preconizeaza un consum crescut de sucuri naturale.
Conform raportului de monitorizare a pietei MEMRB, in primele trei luni ale acestui an, piata de bauturi necarbonatate este impartita in 34% suc natural si nectar si 66% still drinks. Preferintele romanilor in materie de arome sunt: in ceea ce priveste sucul 100% si nectarul - portocale (25%), mixuri de fructe (multifruct - 13. 2%), piersici (12. 5%), pere (7. 3%), iar in ceea ce priveste bauturile tip still drinks - portocale (30%), mixuri de fructe (19%), piersici (15%), grapefruit (12, 6%).
Procesul tehnologic - esential in pastrarea calitatii
Sucurile naturale nu trebuie sa contina conservanti, coloranti, arome artificiale sau fructe si legume modificate genetic. Lucrul acesta este legat si de procesul tehnologic de imbuteliere.
Astfel, din punct de vedere tehnologic (cu mare impact asupta gustului si calitatii sucului), se pot folosi urmatoarele tipuri de imbuteliere:
* imbuteliere la rece (Cold Filling);
* imbuteliere la cald (Hot Filling);
* imbuteliere in mediu steril (Aseptic Filling).
Impactul asupra gustului si a calitatii produselor este dat de caracteristicile celor 3 metode de imbuteliere si anume:
* pentru imbutelierea la rece este necesara folosirea conservantilor pentru a impiedica formarea bacteriilor si pentru a da termenul de valabilitate mare al produselor;
* cea de-a doua metoda, imbutelierea la cald, nu foloseste conservanti, in schimb vorbim despre fierberea sau coacerea sucului pentru a elimina potentialele bacterii. Imbutelierea sucului se face la temperaturi cuprinse intre 80-90 grade Celsius pentru a steriliza sticlele si capacele;
* cea mai avansata metoda de imbuteliere este aceea in mediu steril (imbutelierea aseptica); pentru ca nu foloseste conservanti, sucul fiind imbuteliat rece si in felul acesta sunt pastrate toate caracteristicile fructelor
Sunt foarte sanatoase. Cele cu acid nu sunt deloc. Cele mai sanatoase sunt cele facute de noi. Eu ultima data acum doua zile pregatit un suc de lamaie. Saptamana tecuta am pregatiti un suc de zmeura. Voi incercasi mere cu morcovi. Dinte un suc cumparat si un suc cu adevarat prospat e diferenta mare. Unul cumparat are acid. Ele se consuma rar. Celalalt e foarte sanatos si simti ca ai mai multa energie.
Sucul de fructe este cel mai sanatos facut in casa nu cel din magazin progat giusto dau etc. si iti pot dovedi: pune intr-un pahar suc facut de tine stors macar jumate de pahar si in alt pahar un suc prigat sau giusto sau ce mai gasiti si peste cateva zile vedeti diferenta: cel natural devine mai inchis la culoare si cel de la magazin inca in stare buna ceea ce arata ca a pus ceva in el euri evident. In concluzie sucul de fructe natural facut cu mana ta in casa.
LisaJulie întreabă: