Cât de des consumaţi sparanghel? Ştiaţi că are un efect revitalizant şi este excelent în cazurile de astenie fizică şi intelectuală?
Conţinutul ridicat asparagină şi potasiu uşurează procesul de slabire. În plus asparagina stimulează rinichii, fiind un excelent diuretic, şi activează splina şi ficatul.
Sparanghelul poate fi consumat şi de către diabetici, pentru că reglează nivelul glicemiei in sânge.
Totuşi nu este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni ale căilor urinare sau de reumatism articular acut şi este cel mai bine ar fi să cereţi sfatul unui medic dacă bănuiţi sau ştiţi că aveţi astfel de probleme.
Sparanghelul proaspăt se spală cu apă rece şi când îl pregătiţi este indicat ca lăstarii să fie întâi opăriţi.
Potrivit studiilor facute de Universitatea Jeju din Coreea de Sud sparanghelul are si proprietăti anticancerigene şi antifungice. În plus se pare ca mineralele din aceasta legumă alunga cu succes mahmureala.
Dacă eşti femeie şi în viitorul apropiat intentionezi să ai un copil, este momentul să incluzi sparanghelul în dieta ta alimentară pentru că acesta conţine vitamina B, vitamină esenţială pentru diviziunea celulară.
Doar consumând sparanghel vei avea posibilitatea de a vedea efectele benefice ale acestuia. Aşă ca... poftă bună!
Eu la mine in localitate nu am gasit.Am mancat in alte tari si este foarte bun.
Nu prea consum mult sparanghel, dar cand am o, ocazie nu por refuza. Daca vrei sa traiesti sanatos mananca nu numai sparanghel ci si alte legume.
La noi se mananca mult Spargel, si eu mananc daca primesc gata facut, dar tot mai buna este o bucata de carne.