Bună!
"Tăierea porcului" ( înjunghierea propriu-zisă ) durează foarte puţin : cu "pregătire"/mutare ( la locul de tăiere ), etc. durează maxim 15 minute
Dar apoi urmează RESTUL "operaţiilor" :
* porcul trebuie pârjolit şi curăţat/ras/spălat - "operaţii" care durează 1-3 ore ( în funcţie de mărimea porcului şi de priceperea "meseriaşului" )
* tranşarea ( în mare ) = tăierea/împărţirea în bucăţile "principale" şi transportul acestora în casă - "operaţii" care durează 1-2 ore
* tranşarea completă = tăierea/împărţirea în bucăţi mici ( carne, oase, slănină ) şi pregătirea "materialului" pentru cârnaţi/cartaboş/sângerete/jumere - "operaţii" care durează 1-4 ore
* prepararea bunătăţilor tradiţionale - cârnaţi/cartaboş/sângerete/jumere - "operaţii" care durează 1-3 ore
* porţionarea & ambalarea ( pregătirea pentru congelare ) - "operaţii" care durează 1-3 ore,...
Deci, ar fi indicat să-l întrebi dacă stă până la sfârşit
Toate cele bune.
Sacrificarea dureaza pana in 20 minute!
Daca vrei sa participi si prepararea,, porcariilor (produse din carne de porc ) dureza si jumatate de zi!
Eu zic sa te duci ca totul se termina cu,, pomana porcului'', o petrecere unde se serveste preparatele facute. POATE iti da si acasa!
Iti place soricul?
Pai taierea porcului cuprinde taiatul, parlitul, portionatul, o parte din pregatire, pomana porcului, mancare, bautura si altele. O zi intreaga aglomerata.
Depinde! la unii dureaza 1-2 ore! la altii mai mult de 1-2 ore! oricum nu asta e important! ci faptul ca atunci cand te apuci sa faci carnatii! poate sa te apuce si noaptea! serios! depinde de cum te misti stii! si daca ai si un ajutor! langa tine! sa te ajute! poti termina chiar si in jurul orei 17:00 18:00 chiar 19:00! dar iti poate lua asta si pana la 20:00 si chiar 21:00 deci nu e o regula depinde!
Depinde de marimea porcului in medie, un porc dureaza aproape o zi intreaga. pentru ca pana prinzi. parjolesti. cureti. despici. etc.
Depinde cat de mare este animalul cati oameni sunt acolo, fiecare ce atributii isi ia. De regula dureaza mai mult de doua ore deoarece acest procedeu nu consta doar in taierea animalului, ci si in pregatirea produselor pe care le obtii din el.
Ba, tine mai mult de doua ore chiar si pentru cel ce-l taie. Daca mai pui si restul, o zi e sigur.
Daca pui si treaba din bucatarie ...adica sortitul felurilor de carne,... fara astea, vreo jumate de ora daca e mare
Pai depin, de dacă doar îl taie durează cam o jumătate de ora si dacă îl pregătește îl pare-se si d-astea durează cam 4 ore dacă e mare si 3daca e mai mic
Durează destul de mult! Dacă nu ești miloasa, poți să vezi injunghierea!
De ce nu-l intrebi pe prietenul tau? Taierea porcului dureaza mai mult de 2 ore. Aproape o zi intreaga.
Standby_Lucian_1995 întreabă:
Geo14 întreabă:
DaciaRomania întreabă: