Un plic de praf de copt se pune la 500 g faina. Deci conteaza cata faina pui nu cate oua pui. Si praful de copt amesteca-l inainte cu faina. Nu stiu de ce toata lumea il stinge cu otet cand pe pachet scrie clar sa nu faci asta.
Si nu e nevoie neaparata de praf de copt. Daca bati albusurile spuma tare si apoi incorporezi foarte usor celelalte ingrediente ca sa nu spargi bulele de aer, va creste foarte bine blatul. Dar daca nu ai batut bine albusurile, nu ai amestecat foarte atent sau nu ai un cuptor bun, mai bine pui si praf de copt
Daca vrei sa-ti iasa drept la partea de sus, nu pune. Iti va iesi bombat cu praf de copt.
Bună! Depinde ce gramaj are plicul. La 12 oua ar cam trebui 20-24 g praf de copt.
În foarte puține cazuri iese blatul "bombat". Și dacă ar ieși, ce? Oricum pui cremă/frișcă.
Dacă nu pui praf de copt, nu crește, e turtit, arată aiurea.