Depinde de cartofi( sunt albi, galbeni, roz)fierb diferit, cel mai bine ii incerci cu furculita.
Cartofii fierti in coaja se pun la fiert in apa, la care se pun 1-2 lingurite de sare de bucutarie si se fierb cca 30 de minute daca sunt de marime medie si cca 35 de minute daca sunt mari. Desigur ca, depinde si de soiul cartofilor. Cartofii albi (galbui) fierb mai repede si se poate vedea acest lucru, pentru ca se crapa putin coaja. Cartofii roz fierb ceva mai greu dar diferenta nu este mai mare de 5 minute ca timp de fierbere, in puls fata de ceilalti cartofi.
Daca vrei sa faci o tocanita de cartofi, cartofii se taie cubulete si se fierb cca 15-20 minute. La fel se procedeaza si daca vrei sa faci cartofi natur sau pireu de cartofi.
Daca vrei sa faci cartofi copti in cuptor, depinde de cat este flacara la cuptor si cat de mari sunt cartofii. Cartofii se spala si se pun la copt cu coaja cu tot, iar timpul necesar este de cca 50- 60 de minute. Se pot face si mai repede si atunci verifici daca sunt deja copti pentru ca, daca vor fi lasati mai mult la fiert atunci explodeaza si-ti murdaresc cuptorul.
Daca folosesti kukta, atunci pentru cartofii intregi sunt necesare cca 15 minute de cand kukta este sub presiune, iar pentru cartofii pentru pireu, tocanita sau natur, timpul necesar este de cel mult 7-8 minute, de cand incepe kukta sa fiarba.
Succes si pofta mare.
Depide mult de cartofii, unii cartofi fierb mai greu, unii cartofi fierb mai repede, in general se fierb 30-50 minute.
Pai depinde de cartofi Uni fierb mai repede iar alti mai greu.Trebuie sa ii incerci cu o furculita din cand in cand.
Succes la gatit!
Pai ii incerci cu furculita, sau tai un coltisor si gusti!, si cand sunt asa cum iti plac, ii iei de pe foc, si-i racesti, >>> si-i papi! Pofta mare!
Pai ii probezi sa vezi daca sunt deja fierti, ii incerci cu o furculita si daca vezi k sunt buni de mancat adica fieti ii opresti
Ii lasi aproximativ 20-40 de minute si cand crezi ca sunt gata ii incerci cu o furculita.
Succes la gastronomie.
Stai sa-ti explic: Daca faci cartofi fierti in coaja, ii lasi cca 25 min sa fiarba la foc potrivit mai mult spre mic ca sa nu se sfarme. Ii incerci cu o furculita daca intra furculita si vezi ca coaja s-a cam "crapat" atunci sunt fierti daca nu ii mai lasi cca 10 min. Pentru pireu ii cureti de coaja si ii tai felii dar nu ca si la cartofii pai, (mai groase si pe lungul cartofului). Ii pui sa fiarba la foc mic cu 1/2 lingurita sare. verifica-i cu o furculita sau chiar iei unul pe o farfuriuta sa vezi daca e fiert dupa cca 20 min. Vezi sa nu te arzi...si POFTA BUNA!
Buna, depinde in ce fierbi cartofii in ziua de azi exista oale cu presiune, oale normale, microunde, cuptoare etc...Cind cezi ca sa fiert cartoful incearca cu virful unui cutit si daca este moale inseamna ca este fiert.bay bay
Poi, ii incerci cu furculitza sa vezi cand s-au copt,. cam o ora la foc mai mititel,.
Pai cartofii se lasa la fier cam jumatate de ora (30 minute),depinde si ce cartofi sunt ca unii se fierb mai greu iar altii mai repede.Dar depinde si de gustul tau, adica cum iti plac, mai moi sau mai tari.Cand sunt la fiert poti lua o bucatica de cartof sa o tai si sa gusti putin sa vezi daca s-au facut cum iti place tie.Bafta!
Pai in primul rand depinde de cartofi. dar eu ii las de obicei 15-20 de minute. ii mai incerc cu furculita. daca ii lasi prea mult se zdrobesc singuri...
De ce toata lumea ii raspunde acelasi lucru? daca un raspuns este corect de ce va tot repetati?
LisaJulie întreabă: