Laptele din comerț vine pasteurizat adică cu bacteriile distruse termic. După ce îl deschizi el se însămânțează c bacterii din atmosferă care există peste tot. Ele se înmulțesc de la o zi la alta. Momentul când are gust de lapte stricat este tardiv. Astfel depinde cât de mult ții la sănătatea ta, 3 zile, o săptămână.
Il tii attat timp cat este bun.Ce scrie pe cutie, sticla etc este garantia data de nagazin, fabrica ca acel lapte o sa fie lapte cum scrie pe sticla 3 zile alea. Dupa ei nu mai iti garanteaza nimic.
Dar in general latele de la magazin este pasteurizat asa ca tine si saptamani fara sa pateasca ceva, daca il tii in frigider.
Cind gusti si este acrisor, atunci nu mai este lapte dulce, il arunci, nu patesti nimic.
Buna! Poate iti pare bun dar cum poti avea siguranta ca nu o sa ti se faca rau vreodata daca il mananci dupa o saptamana? Eu nu as risca daca ma intrebi pe mine.
Mai depinde si de recipientul in care se afla, si de frigiderul tau. In a 3a zi, se strica la gust, poate de asta nu ti-ai dat seama.
Daca e din lapte praf sau are suficient conservant, tine mai mult.
Eu iau lapte de la automatele fermelor, lapte natural dar degresat. Dupa trei zile am iaurt.
Iau lapte din magazin. Il desfac si, chiar tinut pe masa, dupa mai mult de o saptamana este la fel.