Depinde cum le conservi : congelate ( preferabil urgent, la congelare rapidă ) le poţi păstra chiar şi 1-2 ani ( ţinute la congelator, nu frigider ).
Sau puse cu zahăr - îşi lasă sirop, iese ca un fel de dulceaţă, dar FĂRĂ să le fierbi ( ca la dulceaţă ) : se ţin de pe o zi pe alta cu acel zahăr, apoi se pun în borcane ( acoperite cu acel sirop care îl lasă ) şi se capsează, după care se dunstulesc ( se fierb cu borcanul, o oră după ce începe apa să fiarbă în vas ).
Aşa se pot păstra chiar şi 3-4 ani, cu condiţia ca în cămară ( în care le păstrezi ) să NU fie prea cald sau prea "uscat" ( aerul ), deoarece atunci scade compoziţia din borcan!
Mai sunt şi alte metode...
NU ştiu la ce te referi mai exact prin conservare, însă ştiu că mama le punea de vara la congelator, îngheţau, şi le scotea iarna şi făcea compot. Nu mai era nimeni ca noi
LisaJulie întreabă: