Recomandat: in mai putin de 2 ore, daca temperatura e sub 22 grade.
Peste 22 grade, timpul scade vertiginos: la 30 grade maxim 30 minute.
Dacă nu este consumat în maxim 24 de ore ( unii recomandă chiar mai puțin), apare riscul infecției alimentare. Personal, nu risc cu termene de genul ăsta. Doar la frigider îl țin maxim 24 de ore, la 5°C.
Recomandarea generală este să servești pestele cât mai curând posibil după ce este gătit, deoarece pestele este un aliment perisabil și se degradează rapid. Dacă nu poți servi pestele imediat după ce este gătit, ar trebui să îl păstrezi la o temperatură mica pentru a preveni creșterea bacteriilor și a evita formarea de toxine.
Recomandarile Food Safety and Inspection Service (FSIS) ale guvernului SUA este ca alimentele perisabile (inclusiv pestele) nu ar trebui sa fie lasate la temperatura camerei pentru mai mult de 2 ore.
Daca pestele este servit la temperatura camerei sau cald, ar trebui să fie consumat în decurs de 2-4 ore.
anonim_4396 întreabă: