Vinul imbuteliat la fabrica il tii cat vrei daca ai grija sa stea intr-un loc racoros. Cel facut in casa...depinde de multi factori. Uite 2 articole care te-ar putea ajuta.
http://catalinpaduraru.ro/2004/06/pastrarea-vinului/
http://www.ziaruldeiasi.ro/......49392.html
Vinurile se pastreaza la loc racoros (in pivnita) destul de mult timp. Doar asa pastreaza vinul si producatorii.
Depinde de vin. Mai exact de aditivii pe care ii are vinul respectiv pentru ca daca are multe lucruri adaugate acesta va avea avea un termen de valabilitate determinat. Cu cat vinul este mai natural cu atat il poti pastra mai mult.
Din cate stiu se pot pastra o lunga perioada de timp. Depinde de conditiile de depozitare. Pozitia corecta a unei sticle de vin trebuie sa fie oblica, nu in picioare, deoarece dopul acela de pluta trebuie sa fie in permanenta in mediu umed pentru a nu se usca si vinul sa i-a contact cu aerul. Asta in cazul in care sunt depozitate in recipiente din sticla. Sper ca am fost de folos.
Criteriu cel mai important este temperaturam, lumina, vibratile se poate duce peste20 de ani. Damigenile inchise la culoare sunt indicate in special cele cu cos din plastic cu capac, nu lasa lumina sa treaca, temperatura e bine sa fie constanta8-14grade cu alte cuvinte un beci mai adanc fata de nivelul pamintului si aerat natural.