Incepi cu o jumatate de albus fiert tare, il lasi cateva zile (2-3) si daca nu face nici-o reactie alergica ii dai o jumatate de ou (albus+galbenus). daca totul e ok, ii dai cate o jumatate de ou la 3 zile, fiert tare, macar doua saptamani. Apoi ii poti da si oua fierte mai moi, doar daca ai foarte multa incredere in sursa lor si in faptul ca sunt proaspete. Nu depasi doua oua pe saptamana.
Cate un ou la 2-3 zile.
Oul este un aliment complet, cu valoare calorica crescuta. Se foloseste oul de gaina; oul de rata trebuie evitat din cauza toxiinfectiilor alimentare care pot aparea. Oul intreg cu albus, se da copilului dupa varsta de un an si jumatate. Albusul de ou poate determina la unii copii urticarie, edeme si chiar tulburari digestive. Ouale prajite (omleta, jumari, ochiuri cu grasime) nu sunt indicate pentru copii mici.
nenneta întreabă: