| CiprianDCY a întrebat:

Ce alimente pot consuma pentru o memorare mai usoara?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Uite aici,
http://delly.garbo.ro/......lenta.html
Te pup!

12 răspunsuri:
| zozoMik a răspuns:

Pai stiu ca pestele este un stimultent destul de bun.
Totusi din cate am mai citit pe ici pe colo se zice ca si servirea zilnica a micului de jun intareste puterea de memorare, pe termen scurt ce e drept dar totusi o face.


Alta chestie la care nu ma asteptam este ca si cafeaua ajuta la imbunatatirea memoriei precum si merele:S
spor la memoratlaughing

| DaveMustaine a răspuns:

Afine, legume cu frunze inchise la culoare, somon, hardine, hering, spanac, vin rosu, pudra de cacao, migdale, nuci, usturoi, ulei de masline, grau integral si orez brun.

| kzd a răspuns:

Pestele e bun pentru creier. Sper ca te-am ajutat.

| paula45 a răspuns:

Iei lecitinawinking

| BbyLolix a răspuns:

1. Elimină factorii perturbatori şi încearcă să găseşti un mediu liniştit, pentru a te putea concentra mai uşor la ceea ce ai de făcut.
2. Citeşte de mai multe ori materialul pe care trebuie să îl reţii. Nu degeaba se spune că „repetiţia este mama învăţăturii"!
3. Fixează-ţi un scop clar. Cât de bine şi pentru cât timp vrei să reţii? Stabileşte dacă vrei să reţii doar pentru un anumit eveniment sau vrei să reţii pentru mai mult timp. Este foarte important acest aspect pentru că s-a observat că învăţarea pentru o anumită dată atrage după sine uitarea materialului în mare parte după trecerea datei respective.
4. Încearcă să înţelegi materialul pe care îl ai de memorat. Înţelegerea este cea mai bună cale de a memora, însă memorarea nu implică înţelegerea. Se poate învăţa mecanic, prin simpla memorare a cuvintelor, sau se poate învăţa logic, prin înţelegerea aprofundată a materialului. Se ştie însă că învăţarea logică este mult mai eficientă decât cea mecanică.
5. Lucrează pe material - nu este de ajuns doar să-l repeţi. Subliniază pe text, fixează-ţi repere, clasifică, ordonează, fă rezumate, legături, comparaţii, scheme. Dacă ai de învăţat formule, încearcă să le reconstruieşti pentru a le reţine mai uşor.
6. Dacă ai de învăţat numere de telefon, date de naştere sau şiruri de litere le poţi grupa pentru a-ţi fi mai uşor să le memorezi.
7. Dacă ai un şir lung de cuvinte aparent fără o legătură anume, poţi lua prima literă a fiecărui cuvânt şi să formezi cu ele un cuvânt uşor de reţinut. De exemplu, dacă ai de reţinut cuvintele maşină, abstract, roată, energie, poţi forma cuvântul mare, care este uşor de reţinut. În felul acesta, plecând de la cuvântul mare, îţi poţi reaminti mai uşor acele cuvinte. Totuşi, această metodă este limitată pentru că favorizează doar învăţarea mecanică şi, în plus, nu se poate forma mereu un cuvânt uşor de reţinut.
8. Încearcă să asociezi informaţiile de memorat cu obiecte concrete, care te vor ajuta să reactualizezi mai uşor.
9. Reprezintă-ţi materialul în plan mental sub forma unor imagini.
10. Încearcă să redai materialul cu propriile cuvinte pentru a-l fixa mai bine.


Pasi care dau roade tuturor. Funda?

Răspuns utilizator avertizat
| Alisayer a răspuns:

Ciocolata este un remediu foarte cunoscut si folosit de multi pentru memorie, si eu o folosesc.

| XHHHX a răspuns:

Pestele ar fi cel mai recomandat

| Misteriosulboschet a răspuns:

Ceaiul de catina.

| LeMousiqe a răspuns:

Buna!
Pestele!
O zi buna!

| info9993 a răspuns:

Iata lista cu cele mai bune alimente pentru creier http://infopages.md/alimente-bune-pentru-creier/

Întrebări similare