Mascarpone este o crema de branza foarte grasa, nu este dulce, nu contine nimic altceva, ca sa faci o crema cu mascarpone trebuie sa mai adaugi si alte ingrediente. oua, zahar, frisca. depinde de reteta si ce vrei sa obtii.
Este un produs derivat din prelucrarea din crema din lapte, care este tipic pentru unele zone din Lombardia (Lodi şi, în special, Abbiategrasso). Numele pare a proveni de la cuvântul Mascherpa Lombard dialect sau mascarpia, care indică ricotta sau smântână. Originea exactă a acestui derivat de lapte nu sunt cunoscute,. Tradiţional de mascarpone a fost produs numai în timpul sezonului rece, şi se gaseste acum pe piaţă tot anul. El arata ca o crema constenta în alb-galben deschis, cu gust foarte dulce. Este mâncat în stare proaspătă, pentru că tinde să se râncezeasca rapid. In bucatarie este folosit în combinaţie cu alte ingrediente pentru a face creme dulci: lichior, zahăr, cacao, ouă şi biscuiţi. Reţineţi că mascarpone are un conţinut foarte ridicat în grăsime, deci este mai bine pentru a limita consumul
LisaJulie întreabă: