Fursecuri simple cu diferite forme:
Ingrediente
100 g unt sau margarina,
100 smantana,
3-4 linguri de zahar,
faina cat cuprinde,
un varf de cutit de bicarbonat,
10 g drojdie (optional).
Pentru lipt:
gem de caise, pentru decor,
o ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau de rom,
zahar pudra.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina. Lasati aluatul sa se odihneasca minim 15 minute. Apoi faceti foaie de 1 cm grosime care se taie cu forme si se pun in tava de aragaz neunsa. Se da la foc mic (cel mult 150 de grade) aproximativ 15-20 minute, pana cand fursecurile sunt rumenite pe margini. Se scoate tava si se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se desprind fursecurile si se pun intr-un castronel. cand sunt complet reci se lipesc cu gem intre ele sau se inmoaie in glazura dintr-o ciocolata topita in 2-3 linguri de lapte sau de rom.
Succes!
O prajitura este cea mai indicata uite aici reteta si poti sa-ti alegi cate vrei http://www.reteteculinare.ro/......enta-1523/
Sincer la varsta asta nu ar trebui sa va atingeti de aragaz sau altceva.Sanvisuri