Cand eram eu mica era o ciocolata alba cu aroma de capsune si avea niste bilute in ea care pocneau in gura.si era foarte delicioasa pacat ca acum nu se mai gaseste
Mar si biscuite si suc de morcov nu prea imi placea dar mama ma obliga sa il beau.
Tortul de fructe pe care il facea mama si inca il face de fiecare data cand este ziua mea. E cel mai bun tort posibil.
Paine alba cu ou prajita si apoi data cu zahar pe care o facea bunica mea pe cand avea grija de mine (cand eram mica-mica sau cand mai veneam in vacanta la ea), cand era in puteri Doamne, era atat de buna, inca-mi amintesc.
Sau gogosi cu branza, placinte (ma refer la cele care seamana cu gogosile), sau gogosile alea mici cat lingura date cu zahar pudra pe deasupra
Ah, ce vremuri, pacat ca nu mai pot gusta si eu din cand in cand din savoarea lor facute de ea
Nu mananc niciodata "minciunele", pentru ca acesta era "dulcele", pe care mi-l facea mama in fiecare duminica, de fapt de atunci nici nu mananc niciun fel de "dulce", decat la cafea sau, eventual un ceai/si acesta mi-a umbrit foarte mult copilaria, ba chiar si adolescenta, dar culmea este, ca gatesc tot felul de dulciuri, care mai de care mai sofisticate sau simple si in functie de eveniment.
Mie`mi aminteste de copilarie guma aia de mestecat care la inceput se farama, si dupa ce mestecam bucatile alea ceva vreme, formau guma care era f mica si n`avea nici gust.
Eu am fost la o gradinita cu program prelungit...
Imi amintesc cu placere de ciorba la plic si papanasi
. si cu scarba de spanac :-&. Cate scuze aveam ca sa nu mancam chestia aia verde:-s.
Cat despre deserturiv tortu de frisca de ziua mea care m-a trimis la spital se pare ca eram alergica la frisca aia si prajitura Alba ca zapada facuta de bunica din partea tatalui.
Scovergile care le mancam cu gem de prune facut de bunica si nu aveam stare cand mancam la tara.
Crema de zahar ars care imi lasase o amprenta frumoasa pe deget pentru ca am vrut sa vad daca e dulce. da era ...glasu meu tipand "auu".
Si ciocolata de casa facuta de mami :X.
Incercarea mea de a face budinca la 7-8 ani , sau clatitele care mai mult cainii le''au mancat eu am zis pas.