Cafeaua fara cofeina este obtinuta din robusta, un arbore ce contine o concentratie mult mai mare decit cea folosita in amestecurile celor cu cofeina. Poate fi obtinuta si din radacina plantei cihicorium intibus, este uscata in cuptoare rotative la o temperatura de 85-90 grade, timp de 8 ore.
Pentru cafea decafeinizată există trei moduri diferite, pe baza de extracţie de cafeină, folosind produse chimice speciale, care sunt caracteristice unor anumite componente chimice solide dizolvate
1 - dioxid de carbon
Din baobele verzi care sunt umezite cu abur si apa pina a ajunge la procentul de umiditate (max 40%). Ulterior, babele sunt transmise împreună nell'estrattore pentru emite dioxid de carbon care se produce într-o anumită stare fizică numit "supercritical". Acest stat are dublă proprietate de a răspândi ca un gaz şi solubilise ca un lichid. Metoda nu prevede utilizarea de alte substanţe. Extracţia se poate face "uşor" şi are nevoie de o presiune între 120 şi 250 atmosfere. Babele, în final, se separa de cafeină, acestea sunt uscate. Decaffeinizzare cu C02 oferă o mare selectivitate de extracţie şi nu afectează alte substanţe care contribuie la calitatea de cafea.
2 - apă
Cafeină există în seminţele de cafea verde, şi este solubila în apă. Această metodă oferă astfel de utilizare a apei,
Metoda dureaza aproximativ 8 ore timp în care procesul se repetă de mai multe ori până la aproximativ 98% pina la eliminarea cafeinei.
3 acetat etilic
În acest caz, boabele verzi sunt primul umeziti cu aburi şi apoi babele sunt trecute prin extractori ( de cafeina )adica prin adid etilic, si beabele se decafeinizeaza. Un ulterior de tratament cu abur va elimina toate rezidurile şi, în final, prin prăjire, evaporă acidul etilic
PS: scuze pentru traducere
Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi. Indiferent unde te duci, fie ca este un restaurant, magazin sau chiar o statie de benzina, puteti gasi intotdeauna o ceasca buna de cafea fierbinte. Multor persoane le vine greu sa inceapa ziua fara ceasca de cafea fierbinte favorita bauta dimineata. Unii profesionisti, de asemenea, considera ca este extrem de dificil sa se concentreze asupra muncii lor, cu exceptia cazului in care au baut o ceasca de cafea. Multi oameni asteapta cu nerabdare sa se bucure de ceasca lor de cafea fierbinte dimineata.
Cafeaua a devenit atat de populara ca bautura incat consumul nostru de cafea este acum considerat a fi o treime din consumul nostru de apa de la robinet. Pentru o multime de oameni, in special cei care au locurile de munca la birou, cafeaua poate avea o cota mai mare din consumul lor total de lichide
anonim_4396 întreabă: