La ce a scris tundenana asi aduga inca un merit (chiar mare)al ghimbirului, ras si folosit in salate sau diverse mancaruri, are rolul de oxigenare al creerului si este folosit ca un aliment pentru memorie
Ghimbirul este o planta cu efecte tonice si afrodisiace, este o planta de origine Indiana avind aspect de hrean.
Mlm si copolovici au scris deja ce este ghimbirul insa eu as completa un pic... din experienta mea proprie as putea sa zic si din ce mi-a povestit nutritonistul meu... ghimbirul este un antibiotic natural... este foarte bun antiinflamator si un foarte bun antiseptic pentru organism... este diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la rinichi, retentii urinare, infectii urinare, probleme ale articulatiilor, reumatism... in raceli e foarte utila... insa precizarea mea este ca trebuie ca sa fie consumata radacina de ghimbir... nu pliculetele sau praf luat de la plafar... ci luat din supermarketuri ca se gaseste... si se ia o bucata mai mica din radacina... cam de 5 cm un bulb ...se rade cu razatoarea mica... se fierbe 1 l de apa cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit si se fierbe 1 minut dupa care se stinge si se lasa 30 min acoperit... apoi se strecoara si se consuma in jur de 3 cani pe zi cu inghitituri mici... nu se consuma seara pentru ca este si un foarte bun energizant... este foarte utila si la curele de slabire ca este un antioxidant foarte bun... eu am baut ceai de ghimbir jumate de an in continu ca si tratament... si azi o beau cu placere... de 6 ani nu am mai avut crize de rinichi...
Ghimbirul este o rădăcină aromată, utilizată cu precădere în bucătăria asiatică, dar împrumutat şi de alte culturi gastronomice, cum ar fi cea italiană sau cea americană. Poate fi asemănat cu beţele de hrean, dar ghimbirul are aspect mult mai noduros şi coaja de culoare mai închisă. Miezul este gălbui şi fibros. Pentru gusturile mai puţin experimentate, poate avea gust de săpun, aşa că nu trebuie folosit în cantităţi prea mari. Altfel, e foarte bun în combinaţie cu usturoiul, ăn reţetele cu carne de pui, peşte etc.