carla
| carla a întrebat:

Ce este turmericul si la ce preparate il putem folosi?

Răspuns Câştigător
| dana_1567 a răspuns:

Tumericul este un condiment cu proprietati antiinflamatoare. Ingredientul activ se numeste curcumina si are efect antioxidant. Tumericul se foloseste atat in gastonomie in combinatiile de condimente tip "curry" (specific indian) cat si in cosmetica la prepararea diverselor creme. Sunt in cercetare si proprietatile utile in medicina la tratarea sclerozei si a bolilor neurodegenerative in general.

Thailandezii au descoperit puterile tamaduitoare ale Tumeric-ului cu mult inainte ca acesta sa isi castige locul in magazinele cu produse de baie si ingrijire a corpului din mall-uri. In trecut, femeile faceau o pasta din acest condiment auriu, si o aplicau pe fata si pe corp in ziua lor libera, deoarece simteau ca pastreaza caracterul neted si moale al pielii; prea putine se stiau la acel moment despre proprietatile anti-oxidante ale principiilor active ale Tumeric-ului, despre care vorbesc expertii astazi – acelea care ne protejeaza pielea de actiunea daunatoare a mediului.

La bucatarie se poate folosi in loc de boia in mincare de fasole si pasta de brinza. Atentie, coloreaza degetele, a se manui cu linguritawinking

3 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

Corect este: turmeric. Este din familia gingerului, foarte folosit in bucataria asiatica. Este numit si sofran indian, fiind mult mai ieftin decat clasicul sofran. Se foloseste ca un colorant pentru mancaruri asiatice, in special curry, si in medicina.

| larapopa a răspuns:

Turmericul sau "Curcuma longa", este o planta ierboasa, de origine asiatica.Radacinile din curcuma au gust aromat, iute, fiind folosite ca si condiment.Radacinile contin ulei volatil, zinzibuen, si un colorant galben numit curcumina. Turmericul este o planta cu proprietati anti-inflamatoare si anti-cancerigene.Stimuleaza puternic secretia bilei, avand actiune colagoga si coleretica intensa.Se consuma in combinatie cu oua fierte, in salate si in mancarurile cu orez caruia ii confera o culoare galbena-aurie

| kaumi a răspuns:

Curcuma sau turmeric este sofranul indian. Turmericul este rezultat dintr-un rizom aproximativ similar cu al ghimbirului, este prezent in mai toate retetele indiene si in special in cele pe baza de linte sau cartofi. Daca te gandesti sa incerci, succes!