Wasabi (Wasabia japonica, Cochlearia wasabi, sau Eutrema japonica) face parte din familia Crucifere.
Este cunoscută şi sub numele de hrean japonez. Rădăcina este folosită ca şi condiment şi are un gust extrem de puternic.
Spre deosebire de ardeiul iute care irită papilele gustative, Wasabi produce vapori care irită căile nazale. Creşte dealungul cursurilor de apă din munţii Japoniei.
La ce mancaruri se foloseste?
ESTE UN HREAN JAPONEZ FOLOSIT CA SI CONDIMENT ALATURI DE SUSHI SAU SUB FORMA DE PASTA.ALATURI DE SOSUL DE SOIA FORMEAZA UN SOS WASABI-JOYU.
Wasabi este o planta originara din Japonia, dar este cultivata si in alte tari asiatice, Noua Zeelanda si Australia.
Sinonime: hrean verde
Intrebuintare: Wasabi este un condiment important in bucataria japoneza. Sushi si sushimi sunt de obicei asezonate cu wasabi. Este bun cu carnea si pestele fiert.
Uz medicinal: Planta de wasabi joaca un rol important in medicina japoneza. Studii recente demonstreaza ca planta contine o substanta care subtiaza sangele si are un efect pozitiv asupra cancerului de stomac.
Aroma: Wasabi seamana la gust cu iuteala hreanului.