Chair ieri am facut salata de icre! E super buna! Icrele le pui cu sare in congelator, intr-o punguta sau cutie de plastic. Atunci cand le prepari se fac astfel: fierbi intr-o craticioara gris cu apa - 3 cescute de gris si 7 de apa. Cescute mici, de tuica... Dupa ce se raceste grisul bagi icrele si le amesteci bine. Portia e pentru 100 grame icre! Apoi iei ulei si pui acolo si tot mesteci. Putin cate putin pui ulei, dar nu mai mult de 1 pahar normal, ca si cantitate. Storci zeama de la 1 lamaie la final, si mesteci bine - bine! Apoi pentru a fi mai pufoasa salata poti pune putina apa minerala, tot asa, cam jumatate de pahar, si sunt foarte bune asa. Daca iti plac cu ceapa, toci marunt o ceapa si o bagi si pe ea acolo, la invarteala! Sa ai pofta! Eu am 2 castroane: unul pentru sot, si unul pentru mine ( eu am vrut fara ceapa ). Daca nu iti place asa tare lamaia, poti pune mai putina, nu chiar una, dar e buna caci mai taie din grasimea de la ulei!
Le cureti bine de pielite, le sarezi, le pui intr-un borcan, le acoperi cu o pelicula de ulei, inchizi borcanul cu un capac si le pui in frigider
AAA! Iese o portie destul de mare, cam jumatate de bol de plastic ( in care se face crema, sau frisca)... ceva mai inalt adica!
Eu le fac cu paine inmuiata in lapte, ulei, le mai stropesti cu apa minerala sa iasa albe... apoi ceapa... pofta bunaaaaaa
Intai fierbe putin gris in lapte sau apa, depinde ce ai. Se iau icrele se zdrobesc bine cu lingura de lemn apoi putin cate putin se aduga ulei. Apoi adaugi o lingura de gris. Iar ulei, iar gris si tot asa pana faci cantitatea de care ai nevoie. Pentru a iesi albe din cand in cand mai poti adauga pe langa gris si ulei o lingura de apa minerala. Foarte important e sa mesteci ca la maioneza, in acelasi sens. La inceput pana o pornesti folosesti doar lingura de lemn, apoi poti trece si la mixer. In caz ca ti se taie, o dregi adaugand o lingura de suc de lamaie.
Icrele pot contine microorganisme, de aceea este bine sa le pui intr. un borcan de sticla, in straturi cu sare. deasupra pui ulei cam de 2 cm, acesta impiedica intrarea aerului si icrele nu se vor strica sau nu vor face mucegai.trebuiesc tinute la frigider, daca le bagi cu sare la congelator nu se vor congela. icrele se curata de pielita si apoi se rup cu o furculita sau cu o lingura de lemn, cand sunt desfacute incepi sa le freci cu ulei, putin cate putin.pentru 2 linguri de icre iti trebuie in jur de 500 ml de ulei.nu se adauga tot uleiul deodata, astepti pana se incorporeaza cel de dinainte si dupa aceea mai adaugi din nou, in general cam o lingura de ulei sau doua.la sfarsit se taie o ceapa potrivita, in cubulete mici, mici, mici de tot.si atat.paine sau grisul se pun optional.eu nu pun nici una si nici din cealalta.se pot taia, in momentul in cere se taie(se inmoaie)adaugi o lingura de apa minerala sau de zeama de lamaie.