În primul rând, nu ştiu dacă l-ai pus la temperatura potrivită. Dacă sunt sub 18 sau peste 28 de grade, nu prea are şanse să crească.
Din nou, dacă drojdia a fost prea puţină sau veche, nu o să crească nici dacă i te închini.
Şi din păcate, nu prea ai şanse să îl modofici odată finalizată compoziţia; unii încearcă să il re-frământe, adăugând drojdia caldă necesară, dar operaţiunea durează foarte mult, e foarte greu de fraământat şi nu ai garantia că vei reuşi.
Cred ca daca nu iti iese...arunci ''compozitia''si cumperi un cozonac din ala italienesc sau un cozonac frumos, crescut.stiu ca sunt scumpi... dar asta e!
La noi, in familie, prajiturile nereusite se termina cel mai repede (nu le poti servi oaspetilor, deci te sacrifici )
Variante :
1.iti cumperi unul
2.arunci materialul initial si incerci sa faci altul
3.il coci asa si vezi ce se intampla!