Poti sa le folosesti ca sa prepari bezele de exemplu sau poti sa le adaugi la o ciorba...bors..etc...
Poti face bulgarasi de albus pentru lapte de pasare, o spuma de fructe sau bezele.
Omleta de albus. are mult mai putin colesterol si un gust grozav de sugativa. dar se drege cu ceva condimente - oregano, cimbru...
Pe cele din ou fiert (daca folosesti oua fierte la maioneza), le poti folosi pentru a orna salata, daca faci maioneza pentru salata de vinete sau boeuf...
Daca te referi la albusurile crude, le poti folosi, asa cum a spus -andreutz- sau, sau le pastrezi intr-o cescuta in frigider si atunci cand faci curatenie, cu o carpa moale, alba de bumbac iti stergi si dai un lustru cu efect antistatic obiectelor de mobilier din casa ta.
Poti prepara rapid un chec numai din albusurile batute spuma, ulei, zahar, faina, coaja de lamaie si facultativ o lingura de mac.Se numeste Studentenbrot(paine studenteasca). Mira
Buna, daca este vb de albus fiert eu dau prin razatoarea mica si ornez salata cu fulgi mici, daca este albus crud adaug 1/2 lt otet, bat spuma cu zahar, adaug nuci maruntite, rahat, olt de ulei la fiecare albus(asta depinde de cite albuse am), si faina tot functie de albuse(1 lt); Aceasta compozitie o pun intr-o tava si o dau la cuptor, aceasta numindu-de prajitura televizor; Cind vine taiata arata foarte frumos(nuca si rahatul)ai da un aspect placut dar si gustos.Succes.
Te-ai gandit vreodat sa folosesti si albusul de ou in maioneza? eu asa fac maioneza si iese o maioneza mult mai cremoasa si nu arunc nici albusul... maioneza daca o faci cu mana nu e ok sa pui albusul ca atunci e greu sa il incorporezi in maioneza... eu fac maioneza cu mixerul sau cu robotul de bucatarie, pun galbenusul, mustar si ii dau drumul, din cand in cand pun ulei pana consider ca e pe aproape cantitatea pe care o vreau... pun albusul si il mixez bine bine, mai pun ulei ca si cand fac maioneza normala numai din galbesnus... se obtine o maioneza mai fina, mai spumoasa, cremoasa... mie imi place nu e asa de greu e mai usoare un pic incearca si tu...
Eu le pun intr-o caserola in congelator si scriu cu un marker pe capac numarul de albusuri (adaug pe parcurs). Din cand in cand, fac bezele sau pricomigdale.