Mancare de legume la cuptor
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 4
Ingrediente
1 broccoli sau conopida
1 vanata
1 dovlecel
2 rosii mari
4-5 oua
200 g smantana sau 250 g iaurt dietetic
200 g branza telemea sau cascaval
sare, piper
condimente si verdeata dupa gust
Mod de preparare
Dovlecelul se pune intr-un vas sau tava de xena, taiat cubulete, apoi un rand de sare si condimente, verdeata dupa gust;
Vanata taiata cubulete, sare, condimente;
Broccoli rupt in bucati cat mai mici si sare, condimente;
Deasupra se taie felii de rosii pe toata suprafata tavii;
Se bat ouale cu smantana sau iaurt si putina sare, si se toara peste legume, sa umple golurile dintre ele;
Deasupra se rade branza sau cascavalul si se da la cuptorul incins, cam 40 min la foc mic, pana se rumeneste bine branza si se inmoaie legumele.
Ficatei la cuptor
Ingrediente
1kg ficatei
3-4 cartofi
½ l lapte
3 linguri bulion
1 ceapa
3 catei de usturoi
patrunjel verde
sare
piper
boia dulce
Mod de preparare
Spalam bine ficateii si in fierbem 5 minute in lapte. Taiem cartofii cubulete si ii punem alaturi de ficatei.
Adaugam usturoiul pisat, ceapa taiata pestisori, boiaua, sare si piper. Completam cu apa si dam tava la cuptor, la foc mic. Cand sunt aproape fierti, adaugam bulionul si patrunjelul tocat marunt.
Dam din nou ficateii la cuptor si ii lasam pana scade zeama si se rumenesc putin.
Ii servim calzi alaturi de o salata.
Pofta buna!
Mamaliga cu branza si afumata la cuptor
http://www.ebucataria.ro/......-08-1b.jpg
Asta e o mâncare grea. Dar vai, cât e de bună! Am rețeta de la o prietenă dragă, care mereu râde de mine când o întreb cum se face - pentru că e atât de simplă și eu mereu uit. În mod clar, nu-i o mâncare de seară. N-am idee, dar îmi imaginez că, la origini, a apărut pentru că oamenii care mergeau la munca pădurii sau a câmpului aveau nevoie de o mâncare consistentă înainte. Oricum, eu vă recomand ca după ce-o mâncați, să băgați mișcare.
Ingrediente (pentru 6 porții)
1 kg mălai (grișat, de preferință)
400 gr. telemea de oaie
150 gr. cașcaval
100 gr brânză frământată (sau de burduf)
200 gr. bacon
200 gr. cârnați afumați (eu am avut cârnați buni, de casă)
6 ouă
1 lingură de ulei de floarea soarelui
sare, piper
Am început prin a face o mămăligă pripită. Am pus apă multă la fiert, cu sare și o lingură de ulei Când apa a început să fiarbă, am dat focul mic, am adăugat mălaiul puțin câte puțin, amestecând într-una, să nu facă ceva cocoloașe. Atenție, dacă n-ați mai făcut mămăligă, să vă protejați mâinile, că obișnuiește să sară și frige rău :) Când am terminat de pus mălaiul, am pus un capac și am lăsat-o să fiarbă cam 15 minute, amestecând din 5 în 5 minute, să nu se lipească.
Între timp, am pregătit "interiorul". Baconul și cârnatul tăiate felii, telemeaua dată pe răzătoarea mare, brânza frământată (și ea de casă) ruptă bucăți, cașcavalul.
http://www.ebucataria.ro/......a%2001.JPG
Când mămăliga a fost gata (nu trebuie să iasă prea tare) am uns o tavă mai înaltă cu un pic de ulei, apoi am pus un strat nu prea gros de mămăligă. Peste el am pus telemeaua rasă, toată, și brânza frământată, ruptă bucăți.
http://www.ebucataria.ro/......a%2002.JPG
Peste brânzeturi am pus feliile de bacon
http://www.ebucataria.ro/......a%2003.JPG
Și între ele, feliile de cârnat
http://www.ebucataria.ro/......a%2004.JPG
Am acoperit totul cu un nou strat de mămăligă
http://www.ebucataria.ro/......a%2005.JPG
În al doilea strat, am făcut 6 găuri (mici, ca o denivelare) în care am pus ouăle, crude
http://www.ebucataria.ro/......a%2006.JPG
Am acoperit și ouăle cu mămăligă. Peste toate, am ras cașcavalul, pe răzătoarea mare
http://www.ebucataria.ro/......a%2007.JPG
Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu. Cam așa a ieșit
http://www.ebucataria.ro/......a%2008.JPG
Foarte gustos, foarte sățios. Poftă bună :)
Fundita?
Mamaliga cu branza si afumatura la cuptor - peste bacon si carnat se pune un nou strat de mamaliga
Hey.uite aici niste mancare la cuptor eu le-am incercat si au iesit bine;) http://www.petitchef.ro/tags/retete/mancare-cuptor
LisaJulie întreabă: