In general este bun lemnul si rumegusul de rasinoase.iti recomand sa iei un rumegus mai mare...nu din acela tocat marunt.
Rumegus de fag (cel mai indicat), de stejar, frasin, ulm, carpen, jugastru sau amestecuri din acestea.
Lemn sau rumegus de la lemn de esenta tare (fag, carpen, artar... Se va evita stejarul (contine mult tanin) prunul( scoate un fum iute), rasinoasele (acestea sunt bune la afumat branza sau daca vreti sa dati carnii aroma de rasina)
Cel de fag este cel mai indicat. Daca nu ai fagi in zona merge si din alte esente tari(salcim, stejar)ai grija insa ca lemnul respectiv sa nu aiba vreun miros pronuntat...
Lemnul (rumeguşul) cel mai bun pentru obţinerea fumului provine de la fag, stejar, arţar.
Cel mai indicat rumegus pentru afumare este :fag prun cires NICIODATA STEJAR acesta contine foarte mult tanin.
Observ ca toata lumea stie cum se afuma carnea, unii spun ca fumul de... este iute celalalt are miros, dar care fum este dulce pentru ca tot este iute!?
Depinde de preparat. tine cont intotdeauna de preparat. o sa mentionez cires pentru ca vad ca lipseste.
mirceapascutiu întreabă: