Icearca asta: intr-o cana de apa(200 ml) pui : 2 oua, 7-8 lingurite de ulei si apoi umpli cana cu apa. Continutul il pui intr-un castron. Repeti operatiunea si pui in castron. Dupa aceasta, in castron pui o lingurita de bicarbonat de sodiu(plina "cu varf"), o cana de zahar(depinde da cat de dulce doresti) si apoi bati energic. Adaugi faina (batand in continuare) pana cand compozitia va avea un aspect de smantana lichida. Torni compozitia intr-o tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina, si coci la foc mic(minim) pana cand... este gata(depinde de cuptor, dureaza si ar fi indicat dupa un timp sa intorci tava) Verifici. Dupa ce s-a copt si s-a mai racit putin (nu de tot) tai prajitura in bucati dreptunghiulare mici(2, 5/5, 6, 7, cm), scoti un rand(margine) pe 2 laturi(diferite) si raresti bucatile de prajitura in ambele sensuri. Deasupra torni un sos de cacao, apa, zahar, unt si o lingura de zeamil sau faina(fierte pe baie de abur, sau amestecand in continuu si energic)esenta rom...peste care presari (sau nu) alune sau nuci tocate(pisate)... Cam atat...Precizare: deasupra poti sa torni orice fel de crema lichida de cacao stii sa prepari... Pofta buna si vezi ce faina folosesti...
Prajitura cu visine/caise
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/prajitura-cu-visine-1.html
Tiramisu
http://www.gustos.ro/retete-culinare/torturi/tiramisu-4.html
Cunosc o multime.Si pentru ca mi-ar lua o vesnicie sa ti le scriu, poti sa vizitezi blogul meu:www.itsasimplylife.blogspot.com.Momentan nu am decat o reteta de supa crema dar cat de curand promit sa vin cu multe retete simple de mancaruri si prajituri simple.Asa ca daca vrei sa mai astepti si sa dai o fuga pe blog cam intr-o saptamana acolo o sa gasesti prajiturile mele preferate;)si ilustrate
Pai... poti sa faci prajitura cu mere... e foarte bune si se face repede...
Cele mai bune prajiturele, de la care nu m-am abtinut niciodata, au fost acele "sfere" din biscuiti, cu visina inauntru si cu nuca de cocos peste. Vai! Sa nu mor aici de pofta!
Prajitura cu fructe(orice fruct fara samburi)
2oua, o cana zahar, 1/2cana ulei, o cana apa minerala sau sifon, 2 cani faina, un praf de copt, coaja de lamaie, esenta de rom
preparare:bati ouale cu zaharul, torni uleiul cate putin, apa minerala mirosurile, praful de copt amestecat cu faina. Tapetezi tava torni compozitia si deasupra pui fructele trecute prin faina. dupa se raceste o pudrezi din abundenta cu zahar pudra vanilinat.Succes pofta buna sendy cta
tania_5982 întreabă:
LisaJulie întreabă: