Cartofi natur, orez, legume, sau daca tot esti langa gratar pune cartofii pe gratar in folie de aluminiu
Pestele la gratar se poate servi cu mai multe garnituri:cu orez, cu cartofi natur, cu tatzici sau cu legume la cuptor
Pentru Tatzici:2 castraveti mari, 1 lingura de ulei de masline, 1 catel de usturoi, 500 ml de iaurt gras.Se curata castravetii, se scot semintele, se taie mici cubulete si se amesteca cu uleiul, usturioul pisat, iaurtul, si sare.
Legume la cuptor:o conopida mica, broccoli, morcovi mici, 1 oua fiert(facultativ)50 gr parmezan (sau orice cascaval mai uscat)2 linguri pesmet, piper, foi dafin, patrunjel.Se opareste conopida in apa fiarta in care se adauga sare, piper boabe, foi de dafin, o lasam sa fiarba putin, cand este aproape fiarta o trecem printr-un jet de apa rece.Se fierbe in aceeasi apa broccoli, putin, si morcovii.Intr-un bol se amesteca pesmetul, parmezanul, oul razuit si patrunjelul, sare, piper macinat.Se intoarce conopida cu floricelele in jos si umple spatiile dintre ele cu amestecul de pesmet si se pune intr-o tava.langa ea se pun morcovii si broccoli, si se stropeste totul cu ulei de masline.Se pune la cuptor 15 min, la 180 C, dupa care se serveste cu pestele la gratar.
La ce am scris, mai sus, am sa adaug cum poti sa faci cartofii natur pentru pestele la gratar si nu numai.Se fierb cartofii curatati si taiati in sferturi, in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg bine se pun pe un platou, se stropesc cu ulei de masline si se presar cu patrunjel tocat marunt.
O alta reteta foarte buna este:se fierb cartofii, taiati sferturi, in apa cu sare, cand sunt fierti se scurg bine de apa.Intr-o tigaie se pune unt(sau ulei de masline) si pesmet se adauga cartofii si se lasa cam 5-10 min sa se prajeasca.Se pun pe o farfurie si se pot servi ca, garnitura la peste la cuptor, la gratar sau garnitura la diferite fripturi