Este doar o zi normala.
Nu ma las manipulat de Crăciun, black friday, ziua indragostitilor, Halloween etc.
Prefer sa ies cat mai putin atunci cand turma de zombi este la vanatoare dupa cumparaturi si cadouri.
De obicei sarmale, salata de beuf, cozonac...Dar daca te pricepi poti sa faci si prajituri, torturi.Iti recomand sa cauti cateva retete!
Lasagna, paste, cateva prajituri printre care placinta cu mere si scortisoara, mousse au chocolat. De asemenea cred ca o salata boeuf dar cu pui. Depinde ce am pofta!
Bună!
De Crăciun am în vedere un meniu tradiţional :
* platou cu aperitive incluzând chifteluţe, cartaboş, cârnaţ de porc prăjit şi crud-uscat ( cârnaţul este preparat în casă, nu e de cumpărat ), tobă şi bacon ( preparate în casă ), şniţele, diverse mezeluri, etc.
* sărmăluţe în frunze de varză murată ( servite cu smântână ),...
* tradiţionalii cozonaci cu diverse umpluturi : nucă, mac, rahat, stafide, scorţişoară
* prăjitură cu brânză de vaci şi cu stafide, etc.
* Alte "mărunţişuri" : cornuleţe cu nucă/gem, saleuri cu brânză de burduf şi chimin, etc.
Evident că, de Anul nou meniul se va schimba puţin şi va cuprinde doar platouri cu semipreparate ( preferabil de casă ), inclusiv salate ( de boeuf, de vinete, ciuperci cu maioneză, etc. ), carne & cârnaţ prăjite, şniţele & chifteluţe,...
De asemenea, apar alte sortimente de prăjituri : cremeş, tiramisu cu mascarpone, tort de portocale, etc.
Toate cele bune!
Buna! Eu vreau sa pregatesc o reteta de briose-Craciunei cu portocale. Arata bestial si fetitele mele o sa fie sigur incantate la maxim. Iti las un link sa vezi ce faine sunt - http://www.pediatrutecuci.com/2015/12/briose-cu-portocale-mos-craciun.html. Sarbatori fericite tuturor!
Pe langa ce e traditional la mine in familie facem de vreo 5 ani curcan umplut cu fructe uscate si varza de bruxelles la cuptor. In loc de salata de boeuf prefer sa fac salata ruseasca shuba (e tot in stilul acela cu maioneza dar contine sfacla rosie, hering, cartofi, morcovi si oua)
Tocmai ce am preparat niste carnati de casa romanesti, dupa reteta proprie...o sa mai fac sarmale, racitura, toba, lebar, friptura, cozonac...
http://www.preparatedevis.ro/2015/12/carnati-de-casa-romanesti.html
deea4u întreabă: