Siropul de agave este un îndulcitor cu un gust asemănător cu cel al mierii, dar cu o consistență mai fină, similară siropului de arțar.
https://www.niavis.ro/......50ml-350g/
nu mai intreba, toate is zahar, deci au exact acelasi efect asupra ta, te ingrasa daca consumi mai mult decat trebuie.Am vazut intrebi de toate tipurile de zahar, am cautat si eu dar toate is exact la fel, tot ce produc panetele este zahar in raport de 50% glucoza si 505 fructoza, asta e tot, iar zaharul obtinut de om din trestie sau sfecla este exact la fel.
Eu am cautat sa vad ce contin fiecare, nici o sansa sa fie altceva plantele produc acel zahar pentru ele, noi si animalele il luam de la plante.
Ce o sa fac eu? Nu acum, aici unde locuiesc in prezent nu am unde, nu am loc, dar cand o sa ies la pensie asta cand o fi peste cine stie cate sute de ani, vreau sa fac experimente reale, sa observ.
Ma refer la zaharul asta din plante, mai exact la cel care este luat de albine din flori.
Toata lumea ia de bun ce au spus unia cindva undeva. Eu vreau sa vad daca este adevarat.
Stii ca multi cred daca nu mai sunt albine o sa fie jale mare pe planeta asta.
Astea is povesti, asta o stiu, adica stiam, am facut la scoala, am invatat sa zic asa despre plante.
Ce vreau eu sa experimentez? Sa pun pomi si sa compar fructele intre ele.
Las flori sa fie fecundate de albine, adica vorba vine fecundate, flori de la care albinele au luat zaharul, si acopar flori sa nu las sa intre nimic la ele sa le ia zaharul, apoi cand lelaga si fructele cresc, descopar, las asa pana se coc, apoi sa le compar.
Asa fi foarte curios care din fructe ar fi mai bune, sau daca ar exista ceva diferente ingtre ele.
De asemenea alta observatie ar fi sa pun pomi, citiva in aceleasi conditii, alaturati, unia sa-i las liberi, altii sai acopar sa nu poata intra albinele la ei, in felul asta la fel observ atit productia acelor pomi cit si calitatea fructelor.
De ce as face asta? Is curios, pomi si plantele in general nu stau si niciodata nau au stat in baza unor insecte ca le ajuta pe ele sa se polenizeze.
Deci acel zahar care se afla in flori, este acolo pentru un motiv anume, nu cred ca produc plantele zahar pentru animnale hai sa le ajute. Zharul ala ce cred eu, scoala am facut-o in RO pe atunci nici ideii nu prea aveam sa intreb chestii genul asta si cu siguranta nici raspunsuri nu as fi primit clare.
Deci acel zahar dupa mine este acolo pentru floare, pentru viitorul fruct nu pentru albine sau alte insecte.
Cineva luind din acea cantitate de zahar cred, deci doara dau cu presupusu acum, viitoarele fructe or sa fie asa cum le stim. Dar oare cum sunt fructele la care na luat nimeni zaharul?
Floarea aia sa faca ce face, are nevoie de hrana, zaharul le asigura ce au nevoie, pentru ca atunci cand infloresc nu prea au frunze, unele nu au deloc, alte specii au dar de abia is in crestere si dfrunzele nu-s cele care produc in acel moment mincarea.
Asta o stiu de la fiziologie, radacinile is cele care fabrica mincarea pana cand frunzele devin capabile sa produca.
In sf scuze ca am scris aici la tine, dar am zis sa vorbesc asa de unu singur sa nu uit
LisaJulie întreabă: