Un ulei de calitate nu este amar in primul rand ci are gustul fructat de masline si miros placut. Un ulei extravirgin il cunosti dupa pret, cat este unul mai mare, iti dai seamna nu este contrafacut.
Aciditatea uleiul intre 0.1-0.3% aciditate este mai mult ulei medicament decat pentru salate cu gust mai piperat, uleiul cu aciditatea de 0.4-0.8% nu prea pisca pe gat si nici nu ustura, folosit atat pentru prepararea mancarurilor, salate si medicament.
Cele mai scumpe uleiuri extravirgine sunt cele de 0.1-0.3%, preturi incepand de la 100 lei cu cantitatea de la 100 ml-350 ml.
Un ulei care nu mentioneaza aciditatea pe cutie/sticla si are un pret foarte mic cu o cantitate mare de 3-5 litri nu este ulei de masline de calitate, ci este virgin s-au amestecat cu ulei de floarea soarelui.
P.S. Chiar daca este veche intrebarea, sper sa fie de folos celorlalti, lucrez direct in fabrica de masline si sunt agen de vanzari pentru Romania.
Uite cateva sfaturi, dar parerea mea este ca deosebirea o poti face doar prin analize de laborator (sau printr-o calificare temeinica in domeniul productiei de ulei de masline (atunci prin experienta proprie, acumulata intimp poate vei reusi) http://medlive.hotnews.ro/......ntrafacut/ http://stirileprotv.ro/......entic.html http://www.csid.ro/......i-9972136/ http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t317426.html
Are un gust amar si putin acrisor (foarte putin). Il deosebesti foarte usor. are aroma de masline, daca cunosti adevaratul gust de masline o sa-ti dai seama, o sa deosebesti falsul de original. Sper ca te-am ajutat, funda?
..pYtBulL.. întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: