Micul dejun-3 felii de paine cu branza almette un fresh de portocale si sa mananci un baton fitness Pranzul acesta poate contine cartofi fruncte paine paste fainoase orez carne macra, porc vita pui si sardine ton sau macrou din toate aceste alimente iti poti face
1. Salata de orez
Ingrediente:
1/2 cana de orez
1 catel de usturoi taiat
2 linguri de ulei de masline
1/2 castravete
1lingura de suc de lamaie proaspat
Mod de preparare:
Fierbe orezul timp de aproximativ 20 de minute in apa cu sare pana devine moale.
Scurge-l si clateste-l cu apa rece.
Gateste usturoiul intr-o tigaie mica.
Taie castravetele pe jumatate pe de-a lung, apoi taie in felii subtiri. Pune-l intr-un castron mic. Adauga sucul de lamaie, sare, piper si orezul.
Amesteca pentru omogenizare.
Timp de preparare- aproximativ 30 de minute.
2.Salata simpla de pui:
Ingrediente:
1500 g dintr-o cutie de mazare
O punga de orez
250g de rosii, taiate
Un ardei iute mare
Doi piepti de pui gatiti
O lingurita de otet
O lingurita de mustar
Mod de preparare:
Deschide, scurge si clateste toate ingredientele din punga sau conserva, taie ardeiul iute in fasii lungi si subtiri si taie puiul deja gatit in bucati mici. Gateste orezul pe foc. Apoi pune toate ingredientele intr-un castron mare si amesteca-le. Pune uleiul de masline, otetul si mustarul intr-un caston mai mic si amesteca pentru a forma un amestec moale. Adauga amestecul acesta peste salata, amesteca bine si serveste.
Timp de preparare- aproximativ 12 minute.
si urmeaza cina
1. Pui cu orez:
Ingrediente:
Pui
Orez
Legume proaspete
Gateste puiul (fierbe-l si apoi pune-l pe gratar, sau pregateste-l direct pe gratar), apoi asezoneaza-l cu orezul si legumele proaspete, fierte in prealabil.
Timp de preparare-30 minute.
si desertul
Prajiturele cu vanilie
Ingrediente pentru 24 de prajiturele cu vanilie
125g unt moale
125g zahar topit
2 oua usor batute
125g faina
1 lingurita de extract de vanilie
2 linguri de lapte
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul. Unge tava cuo parte din unt. Intr-un castron mai mare bate untul si zaharul pana amestecul devine omogen. Adauga ouale batute in prealabil, putin cate putin, amestecand pentru a se omogeniza, apoi toarna si vanilia. Imparte in doua faina si adauga in ploaie prima parte peste mixtura. Adauga laptele, restul de faina si amesteca pana cand sunt bine combinate.
Pune cate o lingura de amestec in forme sau pe foliile de staniol si lasa la cuptor timp de 12 minute sau pana cand prajiturelele cresc si devin aurii la suprafata. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se raceasca timp de 10 minute, iar apoi luati-le de pe staniol.
Peste prajiturele se toarna fie glazura de ciocolata, fie glazura de fructe. Meniul zilnic santos si delicios este la indemana oricaui. Singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa aflam care sunt alimentele recomandate si sa le alternam dupa bunul plac, astfel incat sa nu ne plictisim si sa nu apelam la varianta fast-food.
Citeste despre : AYURVEDA (pe net)si vei gasi tot ceea ce trebuie sa stii.
Succes!
Evita dulcurile, cartofii prajiti, carnea grasa(porc, vaca), prea multa paine si chipsurile.
LisaJulie întreabă: