Vezi diverse reţete de clătite ( româneşti ) la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/clatite-rom-nesti.html
http://www.cevabun.ro/clatitele/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/retete-clatite-romanesti
http://www.reteteculinare.ro/......-pas-3613/
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-clatite-simple
http://www.youtube.com/watch?v=qVjN0M0y6KQ
Făină lapte ouă, iar ca umplutură gem finetii s au zahăr poftă bună, i mi dai si mie?
Faina,zahar,oua,facultativ esenta de aroma(nu mai recomand coaja de lamaie din cauza injectarii cu toxine),apa minerala, sau daca folosim apa obisnuita, putin bicarbonat-adaugam ceva cu care acesta sa reactioneze, pentru.a le face pufoase-zeama de lamaie sau putin otet, ori sare de lamaie.Nu recomand laptele, dar e recomandat sa le prajim in unt sau margarina.
2 oua
1 cana g faina
1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon)
1 zahar vanilat
un praf sare
25 ml ulei... Le poti umple cu orice gem dar si cu finetti/nutella, frisca, banane sau chiar miere.
*-*
Buna!
CLATITE
100-120 g. faina, 2 oua, batute usor, 300 ml. lapte obisnuit, 25 g. unt, topit, ulei pentru prajit.
Pui faina intr-un castron. Faci o gaura in centru, adaugi ouale si jumatate din lapte si bati bine cu telul sau mixerul astfel incat sa obti o compozitie fara cocoloase.
Adaugi treptat laptele ramas, untul si putina sare.
Bati pana obti o compozitie semi-lichida. Lasi sa stea minim 1 ora la rece.
Prajesti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros.
Intorci dupa 40-60 secunde, apoi mai lasa-le inca 30-40 secunde.
Asezi foile pe o farfurie si acopera-le cu hartie pergament sau cu un capac.
Te pup!
Sa-ti iasa bune, bune!
Mersi ca te-ai facut timp sa-mi raspunzi
-Faina
-Oua
-Lapte/Apa(de preferat minerala)
-Esente vanilie/portocale
Pentru umplutura poti pune gem, dulceata sau alte creme.
Pentru. 10 clatite
250 ml lapte
3 oua
60 g unt sau margarina
125 g faina
20 g zahar
arome (lamaie,
rom,
portocala,
vanilie etc. )
preparare :
Punem la incalzit laptele cu untul astfel incat untul sa se topeasca dar laptele sa nu dea in clocot. Se lasa la racit si intre timp amestecam celelalte ingrediente... se freaca ouale cu zaharul se adauga faina si amestecam bine cu un tel, punem aromele, varsam laptele caldut dar nu fierbinte si amestecam incetisor pana obtinem un amestec omogen.
Punem o tigaie anti-adeziva, o ungem cu ulei si lasam la incins... luam cu un polonic din compozitie si varsam cam 3/4 in tigaia incinsa si apoi cu miscari circulare intindem aluatul in tigaie si lasam pana se rumeneste, apoi cand incepe clatita sa se desprinda de pe vas o intoarcem sa se coaca si pe partea cealalta.
DaciaRomania întreabă: