Exista nuci cajun (asemanatoare la gust cu alunele, dar mult mai moi si mai bune). Condimente cajun mix - care se pun la prepararea carnii, pestelui, puiului, legumelor (proportia lor pentru 1/2 de cana este 1/3 ceapa tocata, 1 lingura boabe mustar pudra, 2 lingurite ienibahar macinat, 2 lingurite scortisoara pudra, 2 lingurite ardei iute, 1 lingurita pudra de usturoi, 1/2 lingurita de sare)
este un amestec de condimente, des folosit in bucataria creola. are un gust iute puternic condimentat bun de tavalit un piept de pui in el apoi aruncat pe gratar...mmm
Bucataria cajun foloseste cel mai des telina, ceapa, ardei gras, patrunjel, morcov, dafin si piper.
Condimentul "cajun" este de fapt un mix de condimente: 3 linguri piper negru, zdrobit sau macinat; 2 linguri pasta de usturoi; o lingura de pudra de ceapa (sau o ceapa tocata marunt), o lingura de nucsoara sau scortisoara, ce preferi; 2 linguri de oregano, busuioc sau patrunjel tocat (eu prefer busuiocul, e cel mai parfumat si cel mai bun la gust); 4 linguri de piper cayenne; 2 linguri pudra de chilli; sare dupa gust. Poti folosi acest mix pentru tot felul de preparate, de la sos pentru paste (cu pui sau crevete), pana la pui gatit sau porumb prajit in asa ceva. Poti sa faci si un gen de musaca, un strat legume presarate cu mixul asta, un strat cascaval ras, alt strat legume, etc. Pofta buna!
anonim_4396 întreabă: