Cina sanatoasa se refera s-a nu maninci mult, eu asa cred, nu se refera la calitate sau ceva anume, mai mult la cantitate.
Eu pregatesc seara ceva fructe, doar le spal si le arunc in stomac seara de regula nu maninc mancaruri gatite, iar ziua cand o fac, aleg ce am pofta, pentru ca e usor, ma duc la restaurant, de ar fi sa gatesc, ar cadea cerul pe mine
O cină sănătoasă înseamnă, în general, o masă echilibrată, cu un conținut moderat de calorii și alimente ușor digerabile. Ideea de a mânca mai ușor seara vine din faptul că digestia este mai lentă noaptea, iar o masă grea poate afecta somnul sau sănătatea digestivă pe termen lung. Carnea slabă, cum ar fi puiul, curcanul sau peștele, combinată cu legume proaspete sau preparate la abur și o sursă de carbohidrați complexi, precum piure de cartofi sau orez brun, poate fi o alegere excelentă pentru o cină sănătoasă. Alimentele prăjite, pastele bogate în carbohidrați simpli și preparatele foarte grase sunt evitate de obicei seara, deoarece pot îngreuna digestia și pot cauza disconfort. Câteva idei de cine sănătoase pe care le-ai putea încerca includ:
Pui la grătar sau copt cu legume la abur sau la cuptor.
Salate cu legume proaspete și surse de proteine, precum ouă, pui sau ton.Supă de legume cu puțin orez sau quinoa. Pește la cuptor cu garnitură de legume.
Ce preparate obișnuiești tu să gătești seara?