Uite ceva mai inedit: ca garnitura pentru porc sau curcan, poti pune pe gratar jumatati de mere sau de pere, se servesc bine cu sos de soia sau worchestershire.
mda...
incearca un desert la gratar: banane, piersici, caise, pere
apoi stropeste fructele cu un amestec din suc de lamaie si miere
Enjoy!
Orice fel de leguma! Ce iti place tie mai mult!
Legume la gratar sunt sanatoase si au putine calorii.
Uite o reteta :
12 rosii mici
200 g cuperci
1 legatura ceapa verde
2 dovlecei
1 legatura patrunjel
1 lamaie pentru zeama
3 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust
Se curata si se spala ceapa verde, rosiile, cipupercile si dovleceii, se taie dovleceii in rondele groase, ciupercile in doua;
Se spala patrunjelul, se toaca fin si se amesteca cu sucul de lamaie, uleiul, sare si piper;
Se ung legumele cu compozitia de mai sus si se frig pe ambele parti cca 8 minute.
Sau :
4 rosii mari, 2 cepe albe, 4 cepe verzi, 2 stiuleti de porumb, 1 vanata, 6 linguri ulei, 1 lingurita verdeata tocata, sare, piper.
Mod de preparare: Uleiul se amesteca cu condimentele si verdeata si se lasa un sfert de ora la rece. Intre timp se spala toate legumele, se curate si se taie in doua. Se ung cu sosul format din ulei, condimente si verdeturi si se pun pe gratar pentru aproximativ 20 de minute, timp in care se intorc de pe o parte pe alta, ungandu-se cu ulei. Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Se poate pune si crede-ma ca va fi f. bun si f. admirat, ficat(de pui, de vita, miel, porc...)sau pesti marisori sarati, condimentati, unsi cu zeama de lamiie si ulei de masline.
Dupa ce tot ceea ce ai vrut sa frigi, e gata, fa ceai sau cafea pe jar; e gustos si deosebit.
Fara sa fie ceva exotic, dupa ce ai terminat de preparat carnea, pune pe gratar felii groase de paine, preferabil din aceea taraneasca :-). Este delicioasa!
ciuperci, dovlecei, vinete, ardei, ananas, telina. poti face cu ele garnituri minunate si sanatoase. dupa ce pe iei de pe gratar, le sarezi usor, pui un pic de ulei de masline pe ele, eventual aceto balsamico, verdeturi taiate marunt si, le servesti linga carne. asezonarea lor se face in farfurie de fiecare mesean, dupa gust.
bucatele de ananas, rondele de ceapa...ardei, trebuie sa ai fantezie si curaj. ce te poate costa? incearca orice crezi tu ca ar merge. orice produs elaborat candva nu a existat. deci...fii tu primul
Pai poti pune cam orice, plecand de la creveti si tot ce tine fructe de mare, legume fructe pentru desert ...era o emisiune pe euforia intr-o perioada cu unul, nu mai retin acum cum il cheama dar el facea absolut toata mancarea pe gratar inclusiv deserturile.
Eu am facut odata o nebunie gastronomica si am pus fructe de mare...Au iesit neasteptat de bune, secretul e sa nu le lasi sa se afume si sa le faci la taciune, fara foc! Sau daca poti pe grill, e chiar mai bine!
anonim_4396 întreabă: