Am fost foarte bolnava si nu aveam voie carne. Am mancat branza tofu (de soia) - foarte buna, o poti face cu macaroane, cu mamaliga, sau cu rosii, simpla. Am pregatit pe langa vinete si zacusca, care se poate face in orice perioada a anului, daca ai ingredientele de baza. Apoi mai exista si pateu de ficat vegetal - care atunci mi se parea foarte bun (mai ales cel cu masline). Poti face salata de biscuiti cu multe fructe, ca pentru bebelusi. Poti manca ciuperci, calite nu in unt, ca nu este de post, dar, in margarina (poti cauta o calitate mai buna). Tot calite poti face si alte legume. Raspunsul meu ar fi: adapteaza-te cum crezi de cuviinta, mananca de post tot ce-ti doresti, de la legume crude sau preparate la fructe in orice cantitate. Daca eu care sunt o gurmanda, si in special o carnivora, am putut manca aproape un an fara carne atunci oricine poate face asta. Cred ca ti-am spus unele din preferatele mele mancaruri de post.
Imi plac toate, mai putin vrajeala aia de carne, salam, cremvusti, carnati si alte mezeluri DIN SOIA. Nu inteleg cine poate sa cumpere asa ceva.
Ciorba cu cartofi si orez/legume calite/supa de legume/bors de fasole/tocanita de ciuperci/salata de rosii/vinete cu legume/salata de cartofi si castraveti...
Salate de telina, morcov, masline.
Salata de gulie.
Salata orientala.
Salata bulgareasca.
Pilaf cu urzici.
Spanac cu snitele din soia, urzici cu usturoi si hrean, pilaf de urzici, legume la tigaie, orez cu legume, salata de vinete, ciorba de cartofi, icre de fasole cu ceapa sau usturoi, salate...ai ce manca...