La desert fa niste rafaelo
200g lapte praf
- 200g nuca de cocos
- o tabla de unt
- 100g migdale
Totul se amesteca intr-un vas(nu conteaza ordinea)si apoi faci bilute pe care le invarti in cocos.
Daca vrei sa le faci mai complexe poti pune si zahar pudra sau sfarama niste napolitane.
Daca vrei sa faci mai putin injumatatesti ingredientele.
Mai poti face 2 feluri de inghetata(lapte+ praf de la magazin) cu niste sirop si piscoturi SAU fa un blat simplu de tort lacare pui cacao, iar deasupra o crema simpla de ciocolata.
Iar felul 2 poti face un piept de pui prajit in pesmet(adica iei carnita felii, pui sare si piper pe ambele parti,dupa care le trreci prin ou/faina/ou/pesmet(pesmet sau paine uscata,sfaramata)si le pui la prajeala.
Cu un piure (cartofi fierti+margarina+sare+putin lapte), si niste muraturi, ardei prajiti, curatati de coaja cu otet si sare sau o salata cu legume proaspete.
altceva simplu ar fi un pui prajit, sau o tocanita de ciuperci/fasole.
ti-am scris mai explicit ce era mai simplu
Buna!
La felul 2 imi place lasagne si ca si desert, cremsnitul.
Retetele aici:
http://www.google.ro/......http?/url
http://www.google.ro/......http?/url
La pranz pilaf,pireu cu snitel de porc,macaroane cu branza,mamaliga,spaghete,pizza,mazare, fasole, pui la rotisor, sarmale, ardei umplut, conopida la cuptor(etc.)
Buna seara!
La pranz recomand o reteta speciala pentru
PILAF RAPID(O parte orez+trei parti apa)
Se curata orezul de impuritati, se spala bine si se pune la fiert.Intre timp trebuie sa avem pregatita ceapa putin calita innabusita cu zarzavat, cu Delikat si ce condimente mai dorim. Orezul si ceapa se dau doar 2-3 clocote si atat.Se ia de pe foc, se acopera bine vasul cu un capac. Apoi se infasoara cu carpe de bucatarie, peste care se pune ceva gros(patura, de pilda) ceva sa il acopere bine si sa tina cald mult timp.Intr-un sfert de ora drobul este gata inchegat si vei constata ca se pastreaza intreg.In pilaf se pot pune verdeata tocata marunt si piper dupa gust.
La noi in familie il servim cu Ketchup.
Este ceva mai rapid de gatit!
Iar ca desert, recomand o reteta de
PRAJITURA RAPIDA
1 lingura drojdie, 1 lingurita de zahar, 3 lingurite de faina, 8 linguri lapte caldut.Se face o maia obisnuita.Se lasa la crescut.
Aluat:120 g de margarina, 250 g de faina, 4 galbenusuri si maiaua.Se framanta la un loc toate cele de sus, se intinde cu mana aluatul in tava unsa si tapetata.
Umplutura:gem de caise sau visine sau marmelada acrisoara.Se unge foaia cu gem, se lasa 1/2 de ora la dospit in tava. Cele 4 albusuri se bat spuma se adauga treptat 8 linguri de zahar, apoi se toarna peste gem.Se coace la cuptor la foc potrivit.
Te pup!
Sarmale,fasole,pui la cuptor, cartofi la cuptor si la desert o placinta de mere sau branza
LittleBlackDress întreabă:
Mihay4 întreabă:
DaciaRomania întreabă: