Fierbi cartofii in coaja, ii decojesti si ii dai pe razatoare, calesti ceapa 2-3 minute, apoi pui cartofii in tigaie si amesteci cu ceapa pana se rumenesc un pic. Pulpele le pui la cuptor cu vin si rosiile intregi si le lasi 40 de minute. Pofta buna!
O tocanita: pui ceapa 2-3 buc. taiate marunt sau pestisori, cum preferi si, o calesti cateva minute, pui boia de ardei si stingi cu apa; pui pulpelesi sare si lasi sa fiarba incet pina ceapa se topeste si pulpele se fierb; ai grija sa verifici sa nu scada apa de tot ca se arde ceapa, picuri din cand in cand apa; cind s-a format sosul de ceapa si pulpele sint fierte, pui piper si iei de pe foc. intre timp cureti cartofii, ii tai cuburi si ii fierbi in apa cu sare, dar nu foarte multa ca se pierde gustul lor. cand sunt fierti, scurgi apa ii pui intr-un castron si pui patrunjel verde tocat. servesti tocanita cu cartofii natur si cu salata de rosii. pofta buna!
Pai cel mai simplu:le pui pe toat la cuptor in ordinea scrisa de tine, adaugi putine condimente si putin ulei si gata.In cateva minute e gata.Sa ai pofta
Cartofii impreuna cu pulpele pot fi bagati la cuptor, iar cu rostiile si ceapa poti sa iti faci o salatica.
Cartofi in tai ca pentru pire ii pui intr-o tava presari rozmarin sare si pier cand sunt aproape gata pui un pic de usturoi si un pahar de vin. la pulpe faci un sos pe care le ungi pe ele din cand in cand. ele fiid la cuptor dar nu pe tava pe gratar. iar sosul contine usturoi rozmarin lamaie ulei sare piper
Ai o tava intinsa? ei bine curata cartofi de coaja, apoi taie-i rondele, aseaza-i in tava frumos pe intreaga suprafata. dupa care iei pulpele le speli le crestezi bine si le asezi peste cartofi apoi le condimentezi si pui o cana normala de apa deasupra lor si le bagi la cuptor cam 45 min. dupa ce le-ai scos, intr-un alt vas toaca cam 5 catei de usturoi si ii amesteci cu o lingura de bulion si cu putina apa sa fie mai subtire apoi torni deasupra pulpelor pe toata suprafata si il bagi din nou la cuptor cam 6 min. POFTA MARE
anonim_4396 întreabă: