anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce mancaruri simple de preparat si gustoase imi recomandati?

4 răspunsuri:
| ShaormaCuCacat a răspuns:

Ia o lipie sau o chifla si fa-o maro in baie, daca intelegi ce zic. O sa iti placa

| kitykity a răspuns:

Nu stii ce sa mai adaugi fripturii pe care tocmai ai preparat-o? Incearca un sos cu ciuperci care va imbunatati gustul mancarii pe care o prepari fie ca e vorba de paste, friptura sau salata.
Sos cu ciuperci - gustul rafinat!

Sos ciuperci

Ingrediente sos ciuperci:
- 300 gr de ciuperci
- 200 ml smantana
- 150 ml vin alb
- 100 ml apa
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc
Cum prepari sos ciuperci?

Sos cu ciuperci

1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline.
2. Cand aceasta e aramie adauga ciupercile si usturoiul pisat.
3. Lasa-le la foc mic pentru 5 minute. Stinge-le cu vinul alb si lasa-le la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate.
4. Acum trebuie sa adaugi apa si smantana. Mai lasa pe foc cam 10-15 minute.
5. La sfarsit se adauga busuioc, sare si piper dupa gust.

Gustul delicat al acestui sos de ciuperci iti va incanta papilele gustative si iti va face restul simturilor sa vibreze. Pune-l direct peste mancare sau adauga mancarea peste el in tigaie! Ingrediente

Taitei:
1 ou
100 g. faina
sare
Supa:
1 ceapa
1 ardei
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 bucata de telina
verdeata
sare
3 rosii mari

Portii: 6Portii: 6
Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minute

Bunica
Bucataras Chef
Reteta pe placul a 24 bucatarasi
[Pin It]

Taguri:
supa de rosii cu taitei de casa, rosii, morcov, telina, ardei, ceapa, taitei, verdeata, retete Supe

comenteaza
Mod de preparare reteta Supa de rosii cu taitei de casa

Taiteii:

Din ou, faina si sare se framanta o coca. Se aseaza pe planseta si se intinde cat se poate de subtire.Se lasa 5-10 min., apoi se taie in fasii subtiri. Cine are masina de taiat paste o poate folosi. Am lasat taiteii sa se usuce pana am pregatit supa de rosii.

Supa:

Toate radacinoasele(ceapa, patrunjelul, morcovul, telina), ardeiul se spala, se curata si se taie cat se poate de marunt.

Intr-o oala de 3 l.se pune apa si se pune pe foc. Cand apa clocoteste se pun legumele si se lasa la fiert inca 10-15 minute. Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile, care au fost date pe razatoare si lasam sa fiarba pana dispare spuma de la rosii. Daca a scazut apa se poate completa cu apa calda.

Cand totul este fiert se pun taiteii se se mai lasa circa 10 min. sa fiarba.

Se stinge focul, se sareaza si se pune verdeata.

Tipsuri

1La taitei nu se pune toata faina. Eu am avut un ou mic si nu am folosit 100g. faina ci doar 80 g.
2In loc de rosii se poate folosi suc de rosii.

Ingrediente

1 pui
radacina morcovi
radacina telina
radacina patrunjel
sare, piper
gris
oua
frunze patrunjel

Portii: 6Portii: 6
Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 minute

mimmi
Bucataras Chef
Reteta pe placul a 16 bucatarasi
[Pin It]

Taguri:
supa, carne de pui, galuste, retete Supe

comenteaza
Mod de preparare reteta Supa de pui cu galuste

Se curata si spala puiul, se pune in apa la fiert. Intre timp se curata radacinoasele, se taie baghete si se pun si ele sa fiarba adaugandu-se sare si piper dupa gust. Se pregatesc galustele din oua, gris si sare, se amesteca cu telul sa nu se formeze cocoloase(compozitia trebuie sa fie destul de groasa) si in momentul cand sunt fierte legumele se adauga in supa cu ajutorul unei linguri.(galustele se pot fierbe si separat in apa cu sare dupa care le transferam in supa)

Se lasa la fiert intre 5 si 10 minute, dupa care adaugam patrunjel verde tocat, se acopera cu un capac si se stinge focul.

Pofta Buna!

Întrebări similare