Ca de obicei, sarmale salata boeuf, friptura, piftie, ceva cirnati, toba, caltabos, toate stropite cu vin de buturuga. Apoi fuga la medic!
De toate cum ar fi : Clatite, sarmale, pirjoale, placinte, prajituri, ciorba, salata, curcan si alte feluri de mincare
Paiii cozonac, prajituri, tort, fursecuri. A, da, si sarmale, salata de boeuf, carnati, piftie, fripturica, sorici. Gata ca deja mi-a venit apa in gura :X
Sarmale, oua umplute, snitele, chiftele, tort, ciorba, salata de fructe, etc.De Anul Nou nu stiu inca.
By AlinoOtsa
Sarmalute traditionale facute in casa de mama si bunica, carnati, facuti intr-un fel tot in casa(foarte buni, usori si picanti, yamy!), chec facut de mama si cozonac facut de bunica.la mine in casa de Craciun, aproape orice mancare ce e pusa pe amsa trebuie sa fie facuta in casa.de ce sa dai banii pe prostii cand gustul pe care il pune mama in mancare e mult mai bun? de anul nou, friptura, carnaciori, budinca...multe...tot ce stiu e ca in fiecare an manac prea mult din desert
@lo_Ov3.Un.FrAyerk mi-ai luat-o inainte multa mancare...
In schimb meniul va fi unul exotic... ne-am saturat de traditionale(sarmale, carnati, salata s. a.) Am apelat la o firma de catering, si sper sa nu-mi pregateasca aia broaste fripte, sau gandaci copti... cu glazura de ciocolata
Sa aveti burta plina.
Craciunul este sarbatoarea noastra de suflet, a romanilor de pretutindeni, de aceea, in diferrite zone ale tarii, inca se mai pregatesc, mancarurile traditionale de sarbatori, cum numai la noi romanii sunt atat de bune. Pentru ca de ani multi nu mai taiem porcul, ( pe cand traiau socrii-dumnezeu sa ii odihneasca, ne taiau si pregateau porcul, la Sibiu,- dupa datina lor de ardeleni, gospodari ce stiu ce si cat sa puna mereu la orice), dar acum, cumparam produse ardelenesti, tot din Sibiu, ca stim pe cativa dintre ei, oameni priceputi, ce vin an de an in Bucuresti sa isi vanda marfa de sarbatori, sigur mai scumpa, dar ca a socrilor mei, parca tot nu e! Aveau secretul lor, ceva ce din pacate noi, nu avem si chiar de ne incumetam sa o facem, tot nu ne ies asa. Fericiti sunt cei, ce inca se mai bucura de "nunta porcului " crescut in gospodaria propie. Stefan sunt convinsa ca faceti bucate neasemuite, in zona voastra, caci aveam candva si eu o prietena ce sta in Barlad si care ne aducea acele preparate ale zonei, ce erau dementiale. Peste ani, aveam sa am o colega de serviciu, din Maramures si nu va pot spune ce minunate si nemaipomenite erau bucatele aduse de ea. Deci omul, sfiinteste locul si peste tot in tara, sunt oameni minunati, priceputi, gospodari, ce duc faima acelor bucate si a locului de unde provin. Acestea sunt putinele exemple ce ne duc faima in lume, ca sa nu mai vorbim de traditiile locurilor respective, a nuntilor si obiceiurilor din batrani, a frumoaselor tesaturi sau costume populare romanesti, ce nu isi au pereche, in lumea asta mare. Sarbatori implinite, liniste sufleteasca, sanatate, an nou cu bucurii si La multi ani!
Ce mananc? Cred ca de Craciun imi permit o pulpa de paine si o tocana de otet. De anul` nou mananc la aia la care o sa imi fac revelionu`.
AvalohAlyn întreabă: