Salata de boeuf, probabil friptura, sarmalele traditionale si altele
Prajituri... sa vedem: cozonac, cremsnit, tort ar trebui sa fie suficiente.
Mancare: supa sau ciorba de fasole sau alt tip de ciorba.
Felul 2: Snitel cu piure, salata de boeuf, sarmale.
Prajituri: cozonac, tort, prajitura cu Fanta(e un tip de prajitura cu Fanta, faci un aluat fraged de placinta, in aluat pui cacao. peste el pui branza de vaci cu stafide si zahar iar peste pui un fel de budinca(cand faci budinca de vanilie, in loc de lapte, folosesti Fanta sau un suc de portocale carbogazos(adica cu acid gen: Frutti Fresh, Adria, Mirinda etc.). Iese super buna prajitura aia.
Iar apoi un vin alb si un vin rosu, sampanie si sucuri...
Sarbatori Fericite!
Cred ca o sa facem Tiramisu, cozonac si fursecuri la capitolul prajituri. Iar la manacare de la cascaval, icre la sarmalute.Acum nu stiu sigur, depinde si de posiblitatile financiare.
Inca nu m-am hotarat, dar cu siguranta voi face de revelion piftie si ciorba radauteana!
la mine de craciun avem dubla sarbatoare este si ziua fiului meu, asa ca va fi o masa bogata, nu vor lipsi sarmalutele, friptura si salata frantuzeasca!
la capitolul prajituri...stau prost, in primul rand nu am timp sa le fac, si in al 2-lea nici nu prea imi ies mie bune prajiturile de casa, asa ca le voi cumpara!
sarbatori fericite tuturor!
Poi salata de boeuf (clar), sarmalutze (mai traditional asa), fripturi si gratare (la ordinea zilei), peshte (ca sa mergem inainte tot anul viitor), iar in materie de prajituri fac piscoturi cu crema de lamaie (yam yam), nelipsitul tort (cu la multi ani ) iar alte "bunatati" gen paleuri, cozonac etc vom mai cumpara din supermarket-uri. Bani sa avem.
Pai, salata noastra speciala cu piept de pui si castraveti murati (daca vrei reteta da mi un privat si o sa ramai surprinsa am mai dat o pe site si mi a fost laudata ), piftie, ciorba radauteana, piftelutze cu ceapa marinate, cred ca un chec aperitiv (si asta imi poti cere reteta), face mama cascaval de casa, ca este mai bun. Face cozonac, tort de mere si alte prajituri le cumparam din magazin, nu avem timp. Cred ca vom face anul acesta dupa mult timp jufla, cred ca stii ce este. O seara placuta!
Inca nu stiu deoarece craciunul il voi face la soacra mea si revelionul la restaurant, deci iese din discutie tema gatitului.
JustACuriosPerson întreabă: