Am auzit cu totii de pornirile barbare ale chinezilor in materie de alimentatie, insa asta le intrece pe toate. Mai nou, chinezii cu stare se "delecteaza" cu supa de fetus uman, scrie, vineri, protv.ro. Un fel de mancare pe cat de greu de digerat, pe atat de exclusivist, intrucat o portie costa in jur de 4000 de dolari.
In supa se mai adauga si o serie de ierburi extrem de scumpe si foarte rare si o… bucata de placenta. Totul se fierbe la foc mic timp de opt ore, dupa care se serveste intr-un bol. Chinezii sustin ca supa de fetus este extrem de benefica pentru intretinerea conditiei fizice si a sanatatii, ba, mai mult, are chiar proprietati afrodiziace.
Incredibil este ca "ingredientele umane" sunt procurate chiar de la parintii copiilor nenascuti, contra unor sume considerabile.
http://antoniu1st.blogspot.com/......nezii.html
http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php? article56
Fiecare bucatarie cu specialitatea ei. Lasa ca noi, romanii, bagam un hamburger, o sticla de cola si ne declaram satui. Pardon, balonati.
Spre deosebire de sucurile si hamburgerii ce-i bagam in noi, insectele vii si organele crude sunt mult mai sanatoase, dar nu suntem obisnuiti si ne facem greata aiurea. Tarani dom'le, tarani...
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♡ Violette♡ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ-cata cultura, cate cunostinte. Scuza-mi indiscretia, dar prestezi cumva munca in genul acela de bucatarii? Prea le stii...
Nu as manca niciodata asa ceva. Dar asta e bucataria lor. Poate nici ei nu ar manca un preparat de-al nostru.
Fiecare cu gusturile si traditile lor, nici noi nu facem exceptie. Daca stai si te gandesti ca marea majoritate este inebunita dupa o bucata de porc care este unul din animalele cele mai scarboase (isi mananca rahatul si daca ar putea si-ar face locuinta in latrina sau intr-o groapa cu hoituri) din lume nu-ti vine a crede. Ca o curiozitate, la magazinele de mancare pentru caini si pisici nu exista carne sau produse din porc in schimb omul daca nu-i pute halca (ca doar nu o puti a Nina Ricchi) a ce mananca porcul, moare de pofta.
Mi se pare gustos pentru ei, dar gretos pentru altii.Eu zic iiiiiiiiiuuuu, cum pot manca asa ceva?
Pentru mine una e scarbos.Niki nu ma gandesc sa manank asa ceva! Dar de ce te intereseaza? Manaki asa ceva? Oh... nu
Dezgustator. Cand ma uit la ala de la Tehnici esentiale de supravietuire, ca si ala e asiatic parca, si mananca tot felul' de larve, viermi, broaste, serpi, paianjeni, scorpioni, mi se intoarce stomacu` pe dos.
Bucatariile asiatice
Numitorul comun al mâncărurilor asiatice este orezul, care se găseşte în multiple varietăţi, diferite culori, forme şi mărimi. Cel mai des folosit condiment este sosul de soia.
Călătoria prin bucătăriile asiatice este impresionantă. Bucătăria asiatică are la bază obiceiuri culturale din fiecare ţară în parte, diferite ingrediente, neobişnuite combinaţii ale gusturilor şi arome ameţitoare.
Un mare rol îl joacă de asemenea tradiţiile multor religii asiatice, conform cărora mâncarea este hrană nu numai pentru corp ci şi pentru spirit. Atractivitatea acestei bucătării rezultă din faptul că îşi are „izvorul" pe mesele marilor dinastii
Sculpturi din legumeArta sculpturii în legume şi fructe este întâlnită în bucătăriile chinezească, coreeană şi japoneză, dar este specialitatea bucătăriei tailandeze. Minunatele opere din legume şi fructe sunt servite cu ocazia recepţiilor şi a festivităţilor, şi sunt de asemenea oferite ca dar în mănăstiri.
Împărăţia orezului
Una din cele mai populare bucătării asiatice este bucătăria chinezească, mai exact din regiunea Guandong. În bucătăria chinezească domină orezul, legumele şi soia. Carnea şi peştele nu sunt folosite în cantităţi aşa de mari ca în alte bucătării.
Mănâncă tot, mai puţin avioaneleÎn componenţa bucătăriei chinezeşti intră bucătăriile regionale. Restaurantele din întreaga lume care servesc mâncăruri chinezeşti oferă cel mai des mâncăruri ale bucătăriei din regiunea Guandong. Acest lucru este rezultatul faptului că, locuitorii acestei regiuni sunt foarte dispuşi să deschidă restaurante pe întregul glob. Datorită acestei situaţii fiecare poate verifica pe propria-i piele faimoasa zicală ce confirmă diversitatea acestei bucătării: "Locuitorii Guandong mănâncă tot ce are două picioare cu excepţia oamenilor; tot ce are patru picioare cu excepţia meselor şi tot ce are două aripi mai puţin avioanele".
Savoir-vivre
Un element important al etichetei servicii mesei asiatice este tehnica sorbirii. În China trebuie executat cu zgomot şi cu gust. În Japonia trebuie să se introducă în gură cu ajutorul beţigaşelor o porţie de macaroane lungi, şi cu un zgomot delicat să se soarbă restul. Un înţelept ar spune: „Dacă nu ştii ce să faci, ascultă-i pe cei din jurul tău".
Japonia într-o cutieO mâncare specifică pentru Japonia este bento. Sub această denumire ascunde o cutiuţă paralelipipedică, în care se află compartimente mici cu porţii de mâncare reci, aşezate frumos şi cu grijă. Acestea pot fi de exemplu sushi, orez, peşte fript, legume în sos, bucăţi de fructe. Bento se serveşte la picnicuri, în timpul călătoriilor şi de asemenea îndeplineşte funcţia de fast-food. Conform tradiţiei nevasta pregăteşte bento soţului la muncă.
Mie mi se pare bucataria asiatica destul de delicioasa, mai ales ca oamenii din acele parti sunt obisnuiti cu ea, ca si noi cu.cartofii prajiti.
Chiar daca noua ni se pare, scarbos, dezgustator este ceva nou si de aceea.tre' sa gustam si dupa aia dam izvor parerilor
fundita?
Sincer eu nu as vrea sa gust niciuna dintre aceste ''specialitati culinare''... dar totusi nu cred ca e o idee prea buna sa mancam asa ceva doar daca la uni chiar le place...
O parere foarte buna, eu am mancat de foarte multe ori la restaurnate chinezesti, si sincer este foarte bun, o parere foarte buna.
anonim_4396 întreabă:
MonicutZZa întreabă:
LisaJulie întreabă: