Poti face prajitura asta http://savoriurbane.com/prajitura-simpla-cu-visine-diana/
E simpla si foarte buna.
Multumesc,chiar am gasit mai multe acolo.
Http://savoriurbane.com/prajitura-simpla-cu-visine-diana/
http://www.gustos.ro/......omate.html
Vişinată
Ingrediente:
● un kilogram de vişine coapte
● 500 de grame de zahăr
● jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade
Mod de preparare:
Vişinele coapte se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală şi se lasă la uscat. După ce s-au uscat, se toarnă cu mare grijă într-o damigeană de sticlă. Se pune un rând de vişine, un rând de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie neapărat de zahăr. Se închide bine damigeana şi se lasă la macerat, într-un loc bine luminat şi la căldură, aproximativ o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. În tot acest timp, zilnic, damigeana trebuie scuturată pentru ca fructele să se amestece cu zahărul. Când s-a topit zahărul şi siropul este format, se va adăuga alcoolul şi se mai lasă încă trei săptămâni, timp în care damigeana se va agita la două zile şi se va păstra la loc întunecat şi mai răcoros. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul. Vişinele rămase în damigeană pot fi folosite la prepararea prăjiturilor sau mâncate pur şi simplu.
LisaJulie întreabă: