Prajitura cu mere
Ingrediente:
Aluat:
* 700 g faina
* 250 g unt
* 150 g zahar (cui ii plac prajiturile dulci, poate sa puna mai mult)
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingurita praf de copt
* un varf de cutit de sare
* 3 oua
* 100 ml lapte
Umplutura:
* 2 - 2, 5 kg mere (cantitate in stare necuratata)
* 4 linguri de zahar (mai mult sau mai putin in functie de cat de dulci sint merele si cum va place)
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingura de coaja rasa de lamaie
* scortisoara
* cateva linguri de gris
Mod de preparare: Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea si faina, apoi am adaugat cele 3 oua intregi si laptele.
Am mixat cu telul pentru aluaturi pana a devenit un aluat omogen.
Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru o ora.
Merele le-am curatat, am ramas cu 1, 7 kg in stare curatata si le-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Le-am pus la calit cu 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura coaja rasa de lamaie si scortisoara. Apoi le-am lasat sa se racoreasca.
Aluatul care s-a odihnit aproximativ o ora in frigider l-am impartit in doua si am intins doua foi.
In tava (34x25 cm) am asezat o foaie, am presarat un strat subtire de gris, am pus merele calite si am acoperit cu cealalta foaie de aluat.
Am intepat din loc in loc si am introdus in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 min.
Am servit prajitura pudrata cu zahar praf.
Sau Raffaelo, se face foarte repede
Ingrediente:
1 pachet unt
200 g zahar pudra
200 g lapte praf
cocos
Mod de preparare: Se freaca untul impreuna cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 2-3 linguri de cocos. Se formeaza apoi bilute, si se tavaleste prin nuca de cocos. Deliciosss!
Salut Denisutza. Eu iti recomand o salata de fructe, pentru ca suntem in plin sezon, dupa gustul si imaginatia ta, restul cocarelilor le poti face si in sezonul rece ce urmeaza. Ca sirop sau sos pentru minunata ta salata de fructe pe care o vei pregati singurica si te vei mandrii cu ea, iti recomand urmatorul sos : -3 linguri miere de albine, o lingura de coniac sau rom, ceva suc din fructe (daca pui ananas din compot, poti folosii sucul din conserva )cam 2-3 linguri la numar, daca nu poti dilua cu putina proseco sau sampanie. Poti combina dupa gust si ceva scortisoara (daca ai mere in salata), poti pune ceva alune de padure (in sos poti pune un varf de cutit de nes sau capucinno, ciocolata amaruie rasa). Combinatii sunt multe, la fel si imaginatia ta. Poti folosi fructe de padure, care sunt aromate...mmmmm! Deja mi-ai facut pofta. Spor la treaba si te pupic.
nana
Muffins
Muffins cu cirese:
250 g faina
1 lg.mare praf copt
1/2 lingurita sare
30 gr zahar
200 ml lapte
1 ou
1 LG. mare aroma migdale
50 ml ulei
100 gr cirese din compot (scurse bine)
30 gr nuci/alune taiate maruntel (sau praf, prin masina)
glazura (optional)
100 gr zahar pudra
1-2 LG. mari zeama de compot
1. faina, praful de copt, sarea si zaharul se amesteca bine intr-un castron. In alt castron se amesteca bine cu mixerul laptele, oul, aroma migdale si uleiul. Amestecul lichid se toarna incet peste celalalt praf si se amesteca mai departe f bine cu mixerul.
2. se pun ciresele scurse bine si alunele/nucile se toarna in castron.
3. se da drumul la cuptor la cca. 200 gr, se unge tava cu grasime sau se pun formele de din hartie(eu asta as recomanda ca arata mai bine si sigur nu se prind), se umple fiecare forma din tava pana la aprox. 2/3 din capacitate.
4. tava se lasa cam 25 min la cuptor, dupa scoatere se lasa 5 min si apoi se scot si muffinurile.
Glazura:
se amesteca zaharul pudra cu zeama din compot si cu 1 lingura apa fierbinte. Iese o glazura cu care se ung muffinurile si apoi se lasa la racit
Pofta buna!
Uite aici: http://www.bucataras.ro/retete/2516/prajitura-rapida.html
e o reteta simpla si va iesi o prajitura delicioasa. te asigur.chiar ieri am incercat-o pentru prima data.
Am un site ce chiar te va ajuta :). Eu mai des fac ce posteaza :) si chiar e booon :D -> http://www.reteteculinare.ro/......turi-4879/
Dupa mine ceva dulce, deosebil si usor de pregatit ar fi un chec cu cacao nuca. acu depinde si de gusturile tale
Incearca unul de aici
http://www.culinar.ro/retete/categorie/3/324/dulciuri/checuri.htm
Fundita? :X