2 avocado coapte bine, 2 catei de usturoi, 2 rosii, salata verde, zeama de lamiie din belsug, sare, piper negru, busuioc
Avocado se taie pe lungime, se scoate simburele cu o lingurita, se cresteaza cu un cutit pina aproape de coaja romburi ca sa se poata scoate apoi cu lingurita miezul. Se amesteca cu toate ingredientele de mai sus, se lasa 5 minute sa se patrunda toate aromele si apoi se serveste cu piine prajita. E preferabil sa consumi la o masa toata cantitatea deoarece avocado isi schimba culoarea. Daca nu pui salata verde, amesteci mai mult celelate ingrediente pina se transforma intr-o pasta tartinabila pe care poti sa o ungi pe piine prajita, chipsuri etc.
3-4 fructe avocado coapte, 250 gr. creveti decorticati, o legatura ceapa verde, maioneza, sare, piper, zeama lamaie, marar.
Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii decorticati se fierb sau se incalzesc la microunde, depinde de felul in care arata, si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt, se amesteca bine cu miezul de avocado, putina maioneza, sare, piper si la sfirsit se incorporeaza crevetii. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de avocado si se orneaza cu sos coacktail si putin marar.
Se poate servi cu piine prajita.
Nu ştiu dacă e voie cu linkuri, dar cred că e mai bine decît să dau copy-paste textului original. Aşadar salata mea cu avocado, varianta care mie-mi place foarte mult. Şi altora le-a plăcut. http://www.copolovici.ro/blog/de-gustibus/salata-de-avocado-cu-surimi/
3-4 fructe avocado coapte, 250 gr. creveti decorticati, o legatura ceapa verde, maioneza, sare, piper, zeama lamaie, marar.
Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii decorticati se fierb sau se incalzesc la microunde, depinde de felul in care arata, si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt, se amesteca bine cu miezul de avocado, putina maioneza, sare, piper si la sfirsit se incorporeaza crevetii. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de avocado si se orneaza cu sos coacktail si putin marar.
Se poate servi cu piine prajita.